21 nov. 2022 | 10:27

Cât se fierbe spanacul, de fapt. Multe gospodine greșesc. De asta nu iese gustos

Sfaturi Culinare
Cât se fierbe spanacul, de fapt. Multe gospodine greșesc. De asta nu iese gustos
Cât se fierbe spanacul?

Cât se fierbe spanacul? O întrebare la care multă lume nu știe răspunsul. Spanacul este foarte benefic pentru organismul uman, chiar dacă nu mulți îl preferă. Cât timp se fierbe și ce alte beneficii are acesta, află în rândurile următoare.

Cât se fierbe spanacul congelat

Spanacul este una dintre cele mai benefice legume pentru organismul, oasele și, în general, sănătatea noastră. Din păcate, nu este în topul preferințelor pentru multă lume, mai ales de copii. Spanacul congelat este cea mai răspândită formă a acestei legume și nu este greu de preparat.

Puteți găti spanacul congelat în trei moduri diferite: la oală, la tigaie sau în microunde. Dacă vreți să-l gătiți la oală, va trebui să adăugați spanacul într-un vas cu apă și să-l lăsați la foc mediu timp de circa 6-8 minute după ce apa a dat în clocot. Îl puteți condimenta cum doriți, după gust.

La tigaie este la fel de ușor. Adăugați spanacul într-o tigaie și amestecați în mod regulat timp de 5-7 mediu, în timp ce focul este reglat la mediu. Pentru a-l găti la microunde, va trebui să puneți spanacul într-un vas termorezistent cu capac, adăugați 2-3 linguri de apă și puneți capacul.

Introduceți vasul în cuptorul cu microunde la 850 W și setați timpul la 3-4 minute. După ce timpul a expirat, scoateți vasul și amestecați spanacul, apoi puneți-l din nou la microunde timp de 3-4 minute. După ce ați scos vasul din microunde, așteptați în jur de un minut pentru a scoate capacul, apoi amestecați înainte de a servi.

Cât se fierbe spanacul pentru bebeluși

Spanacul poate fi consumat în mai multe forme, începând de la supe și pireuri, până la rulade sau brioșe. Este foarte important modul de prepare atunci când gătim spanacul, deoarece vrem să-și păstreze nutrienții.

În cazul copiilor, specialiștii în domeniu recomandă să opărim spanacul, nu să-l fierbem. Cel mai bine este să punem apă într-o oală, iar când aceasta clocotește, punem spanacul în apă timp de 1-2 minute.

De asemenea, este important să nu acoperim spanacul cu capacul, deoarece se va elimina acidul oxalic prin aburi. După ce îl scoatem din apă, trebuie lăsat puțin timp să se scurgă. O altă variantă este gătirea la aburi a spanacului timp de circa 5 minute.

Cum putem opări spanacul

Pentru a opări spanacul vom avea nevoie de multă apă, circa 5 litri la 1 kg de spanac. Adăugăm în jur de 8 grame de sare la fiecare litru de apă. Atunci când apa fierbe în clocot, se pune spanacul, după ce este curățat și spălat foarte bine.

Lăsați să fiarbă apa cu spanac fără a acoperi cratița. Atunci când este gata, strecurați spanacul printr-o strecurătoare, apăsând ușor pentru a elimina cât mai multă apă din acesta.

În cazul în care doriți să consumați spanacul cald, se pune pe un platou și se adaugă unt. Dacă aveți nevoie de el rece pentru plăcinte, de exemplu, se lasă să se răcorească apoi se împrospătează prin stropire cu apă rece. Apoi, se lasă la scurt câteva minute și se stoarce cu mâna pentru a îndepărta apa.

Beneficiile spanacului și apei în care s-a fiert acesta

De cele mai multe ori, avem obiceiul să aruncăm apa în care am fiert legumele. Cu toate acestea, este bine de știut că aceasta este foarte benefică pentru florile de cameră, care pot fi fertilizate cu ea.

Important de luat în considerare este faptul că, dacă ai folosit sare la fierbere, ar fi bine să nu o mai torni plantelor. De asemenea, înainte de a o folosi, așteaptă câteva minute pentru a se răci. Apa în care ați fiert spanacul conține foarte mult fier, care este necesar și benefic plantelor.

Spanacul gătit are foarte multe beneficii asupra organismului nostru. Potrivit studiilor, o singură cană de spanac gătit conține 987% din necesarul zilnic de vitamina K și 39% din necesarul de magneziu.

Vitamina K joacă un rol important în menținerea sănătății oaselor. De asemenea, spanacul consolidează sănătatea sistemului nervos, ajută la menținerea sănătății pielii și părului și este benefic în cazul pacienților cu diabet.

Rețetă cu piure de spanac și piept de pui

Pentru această rețetă veți avea nevoie de:

  • 1 kg de spanac
  • 250 ml de smântână sau lapte
  • 2 linguri de făină
  • sare și piper
  • 4 linguri de ulei
  • 2-3 căței de usturoi

Modul de preparare este foarte ușor și nu durează mult. Pentru început, spălăm foarte bine spanacul și îl punem în apa deja fiartă timp de circa 5 minute. După ce a fiert, stoarcem apa și îl tocăm cu un cuțit. Apoi, încingem uleiul și prăjim usturoiul tăiat mărunt într-o tigaie, peste care adăugăm spanacul și amestecăm timp de 2 minute.

După, punem făina într-un bol și adăugăm puțin câte puțin laptele sau smântâna, iar mai apoi turnăm câte un pic din compoziție peste spanac. În tot acest timp trebuie să amestecăm compoziția constant. Pieptul de pui îl puteți face la grătar sau șnițele, după preferințe.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Decizia luată de Guvern. Când se plătesc pensiile de Paște
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro