Pentru o funcționare optimă, organismul nostru are nevoie de o alimentație bogată în legume. Dacă o bună parte dintre acestea, crude au efecte mai benefice dacă sunt consumate crude, există și legume care trebuiesc gătite.
Deși pentru multă lumea poate părea surpinzător, roșiile nu ar trebui consumate crude și chiar din mai multe motive.
În timp ce coacem sau fierbem roșiile, pereții celulari din pulpa acestora sunt eliminați. Astfel încât organismul poate asimila mult mai ușor licopenul, un antioxidant extraordinar. Acesta are proprietăți anticancerigene, așadar roșiile ar trebui incluse zilnic în alimentație.
Acestea se pot consuma și în stare crudă, dar acest lucru nu este recomandabil pentru că, astfel, organismul va asimila mult mai puțin licopen. Ba chiar mai mult, în anumite cazuri, roșiile consumate în stare crudă pot provoca balonarea, acestea digerându-se foarte greu.
Aceste legume se numesc crucifere datorită florilor lor care cresc în formă de cruce. Această familie de legume este bogată în vitamine și conține compuși care pot opri agenții ce cauzează cancerul și care contribuie totodată la detoxifierea organismului.
De exemplu, legumele crucifere nu ar trebui consumate în stare crudă. Există multe persoane care preferă să le adauge în stare naturală în salată, însă acestea ar trebui gătite în prealabil, pentru a nu provoca balonare și gaze intestinale. Potrivit helpnet.ro, unele dintre aceste legume sunt: