Legumă contaminată cu salmonella. Avertismentul specialiştilor: “Nu o mâncaţi”

Legumă contaminată cu salmonella. Avertismentul specialiştilor: “Nu o mâncaţi”
Leguma contaminată cu salmonella

Un focar de salmonella a îmbolnăvit peste 600 de persoane. Specialiștii vin cu detalii despre leguma contaminată cu salmonella care a fost deja consumată de un număr mare de persoane.

Legumă contaminată cu salmonella: specialiștii avertizează

Un focar de salmonella a îmbolnăvit peste 600 de persoane din 37 de state americane și a fost legat de diferite tipuri de ceapă de import, conform ultimelor informații oferite de către oficialii federali din domeniul sănătății, transmite CNN.

Centrul American pentru controlul și prevenirea bolilor a avertizat populația să arunce orice ceapă care nu este etichetată. De asemenea, oamenii care dețin produsul nu trebuie să o vândă sau să o servească altor persoane. Concret, este vorba despre astfel de legume roșii, albe sau galbene care provin din Mexic și sunt distribuite în SUA de către ProSource Inc.

„Aruncați acasă orice ceapă neetichetată. Nu mâncați, nu vindeți și nu serviți ceapă roșie, albă sau galbenă importată din Mexic și distribuită în SUA de către ProSource Inc”, a avertizat Centrul american pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC).

CDC a mai prcizat și că 652 de persoane au fost infectate cu salmonella, dintre care 129 au avut nevoie de spitalizare. Din fericire, nu a fost raportat niciun deces.

„Multe persoane se recuperează fără îngrijiri medicale și nu sunt testate pentru Salmonella”

„Datele epidemiologice și de urmărire arată că una dintre sursele de infecții în acest focar sunt cepele întregi roșii, albe și galbene importate din Chihuahua, Mexic, și distribuite în Statele Unite de ProSource Inc”, a precizat CDC într-un comunicat. „Acest lucru se datorează faptului că multe persoane se recuperează fără îngrijiri medicale și nu sunt testate pentru Salmonella”, a precizat agenția.

Mai multe persoane au indicat stări de rău după ce au consumat ceapă la același restaurant, arată interviurile epidemiologice efectuate de CDC. Numărul celor bolnavi de salmonella este probabil mai mare decât cel raportat și este posibil ca focarul să fie limitat la statele raportate, mai precizează instituția.

Simptomele pentru salmonella includ: diaree și febră mare, vărsături extinse și semne de deshidratare care încep de obicei între șase ore și șase zile după consumul alimentului dăunător. Oficialii federali din domeniul sănătății investighează în continuare pentru a putea determina dacă alte cepe și furnizori au legătură cu acest focar.

Anul trecut, ceapa a fost din nou cauza unui focar de salmonella care a infectat 640 de persoane din peste 40 de state. Tot atunci cel puțin 55 de oameni s-au îmbolnăvit după ce un focar de salmonella a fost legat de ciupercile uscate de urechi de lemn.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI