Cum se prepară cea mai bună supă cu găluște. Secretul știut de puține gospodine

Cum se prepară cea mai bună supă cu găluște. Secretul știut de puține gospodine
Rețeta tradițională de supă cu găluște

Sezonul rece a venit deja, iar temperaturile din ce în ce mai scăzute ne îmbie spre supe și ciorbe fierbinți. Cum să faci cea mai bună supă de găluște și ce trebui să faci ca acestea să-ți iasă pufoase? Pașii sunt foarte simpli.

Rețeta tradițională de supă cu găluște

Sezonul rece a venit, așa că toate gospodinele își cam schimbă meniul și încep în forță cu preparate mai grase, fierbinți, mai complexe, dar și cu un timp de pregătire mai îndelungat. Supa de găluște este una dintre preferatele copilăriei. Sigur că durează puțin mai mult decât unele mâncăruri de vară, dar îi va sătura pe cei mai pofticioși care sigur vor pleca sătui de la masă. N-ai nevoie de multe ingrediente și nici de o mare îndemânare. S

upa aceasta este una din cele mai simple și gustoase care are în componență stocul de carne (la alegere), zarzavaturi și găluște de griș. Zeama de găluște de griș se face din carne/oase de pasăre (pui, rata, gasca, cocos, gaina de tara, curcan). Dacă ai făcut pentru felul doi ceva din puiul cumpărat și ți-au rămas spatele, aripile, pipota, gâtul sau inima nu trebuie să te gândești prea mult unde le vei folosi. Desigur că gospodinele știu că cea mai bună iese din carne de țară, dar dacă nu sunt alte variante…și puiul de cumpărat e o opțiune generoasă.

Mod de preparare:

Prima apă în care fierbi carnea/oasele/tacâmurile este cea mai importantă. Secretul este să limpezești continuu apa pentru că doar dacă o spumezi supa va arăta bine, dar primordial este că va scăpa de impurități. În apă trebuie să pui morcovi, ceapă și țelină, iar la final o scoți și o porționezi. În fiecare farfurie se servesc 2-3 găluști, câteva rondele de morcovi, bucăți de țelină și ceapă și pe deasupra leuștean sau pătrunjel. În unele părți se servește cu ceapă verde/roșie/albă sau simplă. Unii oameni preferă să o acrească puțin cu sare de lămâie sau chiar suc de lămâie, dar asta i-ar schimba complet denumirea. Supele sunt dulci, iar ciorbele sunt acrite cu lămâie/oțet/borș/zeamă de varză/frunză de viță de vie/sare de lămâie/corcodușe).

Rețetă tradițională de supă de găluște cu griș
Rețetă tradițională de supă de găluște cu griș

De ce ai nevoie?

Pentru supă:
1 kg carne de pasare cu piele si os
4-5 morcovi
2 radacini de patrunjel
2 buc pastarnac
1 bucata de radacina de telina (cca. 100 g)
2 cepe medii
piper boabe, sare

Pentru găluște de griș foarte pufoase:
2 oua adica 140 g (cantarite intregi, cu coaja)
140 g gris (nu foarte fin)
un praf de sare

Pentru decor

frunze de patrunjel/leuștean

Urmăriți Playtech.ro și pe