De câte ori nu se întâmplă să mergem la piață sau la supermarket, dar să nu folosim imediat produsele proaspete pe care le cumpărăm? În timp ce unele pot fi consumate și după ce sunt ținute în frigider câteva zile, altele nu rezistă prea mult. Află care este leguma care trebuie aruncată când se îngălbenește. Mulți ignoră acest detaliu important.
De cele mai multe ori, alimentele pe care le consumăm ne dau indicii când nu mai sunt în stare bună. Este important să fim atenți la aceste semne, pentru că, dacă le ignorăm, în loc să ne bucurăm de beneficiile fructelor și legumelor, ne putem alege cu diferite probleme la nivelul aparatului digestiv.
Un exemplu foarte bun, din acest punct de vedere, este broccoli. În momentul în care această legumă bogată în fibre și acid folic se îngălbenește, trebuie aruncată imediat la gunoi, căci nu mai este potrivită pentru consum.
Când este proaspăt, broccoli este verde închis. Atâta timp cât are această culoare intensă, îl poți consuma fără probleme, dar dacă observi că deja devine verde deschis sau galben, trebuie evitat.
Te-ar putea interesa și: Leguma fermierilor români care este refuzată de supermarketurile din țară. Se deteriorează prea repede
Culoarea galbenă este deobicei legată de prezența mucegaiului în alimente, concentrat într-un anumit punct. Atenție, doar dacă elimini partea afectată a produsului, asta nu înseamnă că restul poate fi mâncat. Ciupercile care provoacă acea decolorare probabil s-au răspândit prin legume, așa că pericolul pentru sănătate este încă prezent.
Cel mai simplu mod de a verifica dacă broccoliul este încă bun este să îi verifici textura. Aceasta ar trebui să fie netedă și nu moale. Trebuie să fii atent și la miros, dacă simți un iz acru sau neplăcut, nu-l mânca.
Se recomandă ca broccoliul să fie ținut la frigider, în sertarul pentru legume, pentru a nu se strica.
Te-ar putea interesa și: Care sunt cele mai contaminate fructe și legume. Verdictul dat de specialiști