14 apr. 2023 | 18:01

Leguma fermierilor români care este refuzată de supermarketurile din țară. Se deteriorează prea repede

Diverse
Leguma fermierilor români care este refuzată de supermarketurile din țară. Se deteriorează prea repede
Sunt mai bune alimentele de la poarta fermei decât cele de la raftul supermarketului?

În ultimii 20 de ani se tot voorbește de alimente bio, fie că vorbim de legume, verdeață, sau preparate din carne, cu toate că românii mâncau bio încă de pe vremea de tristă amintire. Cu toate astea, astăzi fermierii români au mari probleme în a-și vinde culturile de legume, de exemplu, în marile supermarketuri. Astfel că, am ajuns să vorbim azi de leguma fermierilor români care este refuzată de supermarketurile din țară, pe motiv că se deteriorează prea repede.

Sunt mai bune alimentele de la poarta fermei decât cele de la raftul supermarketului?

Căutarea celei mai sănătoase diete nu dă semne de încetare. Acum știm mai mult ca oricând despre efectele alimentelor asupra organismului și despre importanța antioxidanților, a grăsimilor sănătoase și a unui indice glicemic scăzut.

Dar ce se întâmplă dacă, în tot acest timp, mâncarea noastră a devenit mai puțin nutritivă? Dacă metodele moderne de agricultură intensivă, dintre care multe au rezolvat problemele de malnutriție atunci când au fost introduse pentru prima dată, au afectat conținutul de minerale și vitamine din ceea ce mâncăm? Oare faptul de a avea o aprovizionare constantă cu produse variate ar putea compromite bunătatea acestora?

În 2011, cercetătorii americani au comparat nutrienții din culturile americane din 1950 și 2009 și au constatat scăderi notabile ale cinci nutrienți în diverse fructe, inclusiv roșii, vinete și dovlecei. De exemplu, s-a înregistrat o scădere de 43% în ceea ce privește fierul și o scădere de 12% în ceea ce privește calciul.

Acest lucru este în concordanță cu studiul din 1999, în special în ceea ce privește legumele, care a constatat o scădere de 15 % a vitaminei C și de 38 % a vitaminei B2.

Vezi și: Amendă de zeci de mii de lei pentru românii care stau la casă. Ce trebuie să afle de urgenţă, e interzis să facă asta

Produsele bio și studiile de calitate au ajuns la o concluzie

Un alt exemplu, apropos de întrebarea noastră, este că fructele și legumele cultivate în Regatul Unit au înregistrat scăderi similare. O comparație din 1997 a datelor din anii 1930 și 1980 a constatat că calciul din legumele proaspete pare să fi scăzut cu 19%, iar fierul cu 22%.

O reanaliză a datelor din 2005 a concluzionat că legumele din anii 1980 aveau mai puțin cupru, magneziu și sodiu, iar fructele mai puțin cupru, fier și potasiu.

Cu toate astea, trendul ultimilor 20-30 de ani este cel al legumelor bio, crescute în mod natural. Dar, așa cum vom relata mai departe, cel puțin în România fermierii se chinuie în a-și vinde către marile lanțuri de magazine producția de legume, fructe naturale.

Printre aceste probleme se numără și leguma fermierilor români care este refuzată de supermarketurile din țară. Iată care este aceasta și care sunt motivațiile lanțurilor de magazine.

Care este leguma fermierilor români care este refuzată de supermarketurile din țară

Când vorbim de legume proaspete, nu putem uita că banala varză este una din aceste legume și una din cele mai vechi legume cunoscute de om.

Dar, așa cum relata recent un fermier, a ajuns să fie leguma refuzată de marile supermarketuri din țară, iar motivul invocat este că se strică prea repede datorită procesului de oxidare rapidă.

Deși consturile de producție sunt mari, având în vedere că fermerii români încearcă să țină sus calitatea produselor, supermarketurile rfefuză constant să preia produsele. Așa s-a ajuns în situați în care varza este leguma fermierilor români care este refuzată în supoermarketuri.

Pe de altă parte, se pune o întrebare referitoare la importurile de legume din alte state, precum Italia, care deși au o perioadă relativ mare de a ajunge pe rafturi, își păstrează prospețimea.

Singura variantă de răspuns, sunt de părere specialiștii români, ar fi că aceste legume sunt tratate chimic și că acea calitate bio, nu este nici pe departe ceea ce se pretinde a fi.

Vezi și: Adevărul despre fructele și legumele de la Kaufland România. De unde provin ele, de fapt

Agricultura românească suferă din păcate

Agricultura românească suferă din păcate din cauza unor astfel de refuzuri, iar statul, deși încearcă să mențină activă producția internă, dă dovadă de imposibilitatea de acțiune când vine vorba de importuri.

În cele din urmă cei care au de suferit din această rpactică sunt fermierii locali care pierd anual sume mari de bani, odată la plantarea, creșterea și întreținerea culturilor de legume, și pe de alta la vânzarea acestora spre marile lanțuri de magazine, de cele mai multe ori renunțând la prețul mare cerut pentru a-și putea acoperi măcar o parte din cheltuieli.

Digisport.ro
Un milionar român la Paris: ”Bă, ce sărac e ăsta, vai mama lui”. Ce obișnuiește să facă în Capitală: ”E mult mai ieftin”
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Ți-ai pierdut telefonul? Acum îl poți depista și offline. Ce pași trebuie să urmezi
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Show-ul grotesc al proxenetului român care a fost condamnat în Marea Britanie. Bărbatul s-a filmat în timp ce arunca cu banii
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
Corespondență din Ungaria după ce Dunărea s-a revărsat. Satul acoperit de ape, în care localnicii au înlocuit mașinile cu bărcile
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Scăpați rapid de scamele de pe hainele negre. Metode testate
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Moment critic pentru Ungaria. Viktor Orban anunță zile grele: NU cerșim!
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
ANUNȚ privind ADEVERINȚELE! TOȚI SENIORII sunt VIZAȚI
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro