Leguma care te ajută la slăbit și combate oboseala. Cum se mănâncă corect, conform Lidiei Fecioru

Leguma care te ajută la slăbit și combate oboseala. Cum se mănâncă corect, conform Lidiei Fecioru
Leguma care te ajuta la slabit si combate oboseala. Cum se mananca corect, conform Lidiei Fecioru

În sezonul estival toate domnișoarele fac tot posibilul să arate impecabil, pentru a-și etala trupurile sculptate pe nisipurile fierbinți ale litoralului. Atunci când vrei să slăbești câteva kilograme pentru că nu te mai simți bine în pielea ta, specialiștii recomandă consumul unei anumite legume care combate și oboseala.

Ce legumă ajută la slăbit și gonește oboseala

Lidia Fecioru a vorbit în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse de la Antena 3 despre cât de important și benefic este usturoiul pentru organismul nostru. Această legumă ne ajută să pierdem kilogramele în plus pe care le-am acumulat.

De asemenea, usturoiul copt și condimentat ne ajută să combatem oboseala și să ne întărim sistemul imunitar, motiv pentru care este recomandat să-l consumăm în fiecare zi.

„Preparat astfel, usturoiul este şi un antibiotic bun, dar ajută şi la arderea kilogramelor nedorite. Se iau căţeii de usturoi, se taie cotorul şi se pun într-o folie de aluminiu.

Se pune puţin piper negru, sare şi se bagă la cuptor, să se coacă. Căpăţâna de usturoi trebuie lăsată la cuptor cam 40 de minute în acea folie.

E bine să facem această cură cu o căpăţână de usturoi, deci cam 6 căţei de usturoi, o dată la 3 zile. E foarte bun pentru imunitatea organismului şi nu mai avem nici acea stare de oboseală.

În al treilea rând, este un antibiotic foarte bun. Apoi, e indicat şi dacă vrem să slăbim, pentru că ajută la arderea grăsimilor.

Ne reglează tensiunea arterială, problemele legate de diabet, dar nu cel insulino-dependent. E suficient dacă mâncăm o dată pe săptămână.

După cinci săptămâni, se vor vedea schimbări în corp”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru la Antena 3.

Citește și Alimentul care costă aproape 3 lei și te protejează de soare. Ce trebuie să mănânci toată vara

Alimentul care face minuni pentru creier

Prof. dr. Vlad Ciurea a vorbit, în cadrul podcastului „Altceva cu Adrian Artene”, despre principalele alimente care ne ajută creierul. Printre acestea se numără peștele, semințele, salatele și uleiul de floarea soarelui.

Celebrul neurochirurg susține că este importantă cantitatea de alimente pe care o consumăm, pentru o bună funcţionare a organismului. Cu alte cuvinte, este recomandat să mâncăm în porții moderate, pentru ca energia să nu se risipească prea mult pe digestie.

„Creierul are nevoie de o anumită mâncare. De semințe foarte multe, cum ar fi semințele de dovleac. De usturoi – și se știe acest lucru de 5.000 de ani. Apoi, toate tipurile de salate sunt bune pentru creier, uleiurile – uleiul de floarea-soarelui care ne ajută.

La fel, peștele slab, dar și peștele gras care are omega 3. Pe unele nu putem să le luăm decât din alimentație. Atunci când mâncăm mult, energia noastră se concentrează pe digestie, și ne pierdem concentrarea. Se duce tot sângele. Nu avem o educaţie a alimentaţiei.”, a spus specialistul.