17 iun. 2022 | 21:47

Alimentul care costă aproape 3 lei și te protejează de soare. Ce trebuie să mănânci toată vara

Diverse
Alimentul care costă aproape 3 lei și te protejează de soare. Ce trebuie să mănânci toată vara
Alimentul care costa aproape 3 lei si te protejeaza de soare. Ce trebuie sa mananci toata vara

În plin sezon estival, doamnele și domnișoarele trag o fugă până la mare, pentru a se bucura de soarele de pe litoral și pentru a căpăta un bronz arămiu și uniform. Dacă nu vrei să apelezi la soluțiile și cremele din comerț, iată care este alimentul care te ajută să te bronzezi frumos. Costă aproape 2 lei.

Alimentele care îți produc un bronz frumos

Adăugarea anumitor fructe și legume în dieta ta poate oferi pielii tale o strălucire care seamănă cu un bronz făcut pe plajă. Potrivit celor de la Eat This, vei arăta mult mai bine decât toți prietenii tăi care și-au expus deja pielea la soare.

Un studiu recent de la Universitatea Leeds a constatat că subiecții care aveau un bronz natural produs de o dietă bogată în anumite vitamine și minerale au fost clasificați ca fiind mai atrăgători decât cei care se bronzează de la soare.

Ardei gras

Unul dintre alimentele care te ajută să te bronzezi repede și uniform este ardeiul. Poate nu te-ai gândit la asta până acum, dar există o anumită gamă de alimente care, odată consumate, îți protejează pielea datorită pigmenților naturali numiți carotenoide, care se convertesc în vitamina A.

Citește și Alimentele banale la care Ramona Olaru este alergică: ‘Am mâncărimi la urechi’

Cartofi dulci

Cartofii dulci sunt printre cele mai versatile legume. De la cartofi prăjiți la plăcinte, cartofii dulci pot fi folosiți pentru aproape orice în bucătărie. Dar știai că pot fi folosite și pentru a vă bronza pielea?

Cartofii dulci au cele mai ridicate niveluri de carotenoizi în comparație cu toate celelalte legume, nutrientul responsabil pentru acel efect natural de bronzare.

De asemenea, cartofii dulci sunt bogați în vitamina B6 și potasiu, care sunt importante pentru stimularea sănătății inimii. Dovlecelul, spanacul, pepenele verde, roșiile coapte, ceaiul verde și peștele sunt alte alimente care te ajută să îți protejezi pielea împotriva razelor solare.

Morcovi

Morcovii au fost, dintotdeauna, cunoscuți pentru faptul că modifică culoarea pielii, iar nivelul ridicat de carotenoide îți va oferi acea strălucire perfectă, efectul pielii sărutate de soare, pe care toată lumea îl vânează.

De asemenea, morcovii conțin vitamina A, 200% din aportul zilnic recomandat, care poate îmbunătăți vederea și vă poate proteja pielea de daunele solare.

Citește și Alimentele care te scapă de greață imediat. Remediul care te va face bine în câteva minute

Kale

Varza kale conține nutrienți verzi și beneficii pentru organismul uman. Kale are, de asemenea, un nivel ridicat de carotenoizi care îmbunătățesc tonul pielii.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Ieri legendă, azi ”terorist”! A fugit din țară, iar acum e șofer și vânzător de cărți: ”Mi-a luat tot”
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Digi24
GALERIE FOTO Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Mașinile INTERZISE definitiv. Decizia finală a UE se aplică obligatoriu în România
Capital.ro
Aparatele care pot fi reparate chiar dacă au ieşit din garanţie. Regula, adoptată de Parlamentul European
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ANUNȚ privind BANII de PENSII de PAȘTE! Daniel Baciu a dat VESTEA
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro