Alimentul care costă aproape 3 lei și te protejează de soare. Ce trebuie să mănânci toată vara

Alimentul care costă aproape 3 lei și te protejează de soare. Ce trebuie să mănânci toată vara
Alimentul care costa aproape 3 lei si te protejeaza de soare. Ce trebuie sa mananci toata vara

În plin sezon estival, doamnele și domnișoarele trag o fugă până la mare, pentru a se bucura de soarele de pe litoral și pentru a căpăta un bronz arămiu și uniform. Dacă nu vrei să apelezi la soluțiile și cremele din comerț, iată care este alimentul care te ajută să te bronzezi frumos. Costă aproape 2 lei.

Alimentele care îți produc un bronz frumos

Adăugarea anumitor fructe și legume în dieta ta poate oferi pielii tale o strălucire care seamănă cu un bronz făcut pe plajă. Potrivit celor de la Eat This, vei arăta mult mai bine decât toți prietenii tăi care și-au expus deja pielea la soare.

Un studiu recent de la Universitatea Leeds a constatat că subiecții care aveau un bronz natural produs de o dietă bogată în anumite vitamine și minerale au fost clasificați ca fiind mai atrăgători decât cei care se bronzează de la soare.

Ardei gras

Unul dintre alimentele care te ajută să te bronzezi repede și uniform este ardeiul. Poate nu te-ai gândit la asta până acum, dar există o anumită gamă de alimente care, odată consumate, îți protejează pielea datorită pigmenților naturali numiți carotenoide, care se convertesc în vitamina A.

Citește și Alimentele banale la care Ramona Olaru este alergică: ‘Am mâncărimi la urechi’

Cartofi dulci

Cartofii dulci sunt printre cele mai versatile legume. De la cartofi prăjiți la plăcinte, cartofii dulci pot fi folosiți pentru aproape orice în bucătărie. Dar știai că pot fi folosite și pentru a vă bronza pielea?

Cartofii dulci au cele mai ridicate niveluri de carotenoizi în comparație cu toate celelalte legume, nutrientul responsabil pentru acel efect natural de bronzare.

De asemenea, cartofii dulci sunt bogați în vitamina B6 și potasiu, care sunt importante pentru stimularea sănătății inimii. Dovlecelul, spanacul, pepenele verde, roșiile coapte, ceaiul verde și peștele sunt alte alimente care te ajută să îți protejezi pielea împotriva razelor solare.

Morcovi

Morcovii au fost, dintotdeauna, cunoscuți pentru faptul că modifică culoarea pielii, iar nivelul ridicat de carotenoide îți va oferi acea strălucire perfectă, efectul pielii sărutate de soare, pe care toată lumea îl vânează.

De asemenea, morcovii conțin vitamina A, 200% din aportul zilnic recomandat, care poate îmbunătăți vederea și vă poate proteja pielea de daunele solare.

Citește și Alimentele care te scapă de greață imediat. Remediul care te va face bine în câteva minute

Kale

Varza kale conține nutrienți verzi și beneficii pentru organismul uman. Kale are, de asemenea, un nivel ridicat de carotenoizi care îmbunătățesc tonul pielii.