Leguma care îți menține tigaia mereu curată. Grăsimea și arsura nu se vor prinde de ea

Leguma care îți menține tigaia mereu curată. Grăsimea și arsura nu se vor prinde de ea
Leguma care iti mentine tigaia mereu curata. Grasimea si arsura nu se vor prinde ea

Câte ingrediente de bucătărie poți folosi pentru a curăța casa? Câteva, printre care lămâia, bicarbonatul de sodiu, menta și chiar frunzele de dafin. Cu toate acestea, punem pariu că nu te-ai fi gândit până acum care este leguma care te ajută să menții tigaia mereu fără de pată.

Cum cureți tigaia de teflon cu ceapă

Gospodinele au căutat, de-a lungul timpului, tot felul de trucuri geniale și ingenioase care să le ajute să curețe suprafețele din casă și mobilierul fără niciun fel de problemă. Pe lângă oțet, lămâie și bicarbonat de sodiu, leguma despre nu credeai că ar putea ajuta la procesul de curățenie generală este ceapa.

Deși este un aliment benefic pentru organism, ceapa are un miros extrem de puternic, fiind foarte iute, o aromă pe care multă lume nu o tolerează. Cu toate acestea, leguma respectivă face minuni pentru curățarea anumitor obiecte din bucătăria ta, precum tigaia de teflon.

De exemplu, puțini sunt cei care știu faptul că ceapa împiedică grăsimile și alimentele să se lipească de tigăi. Ce trebuie să faci pentru a rezolva acest lucru? Să ungi o jumătate de ceapă pe suprafața tigăii. Rezultatele se vor vedea imediat, iar tu nu te vei mai lupta niciodată cu spălarea vaselor.

Ceapa îndepărtează petele de grăsime de pe haine

Îndepărtați cu ușurință petele de pe haine frecând o bucată de ceapă pe haina murdară. În câteva minute vei observa că hainele tale își revin culoarea și arată de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat.

Ceapa te scapă de rugină

Pentru acest truc genial de curățare, ai nevoie de o felie de ceapă și o cârpă umedă cu apă rece. E foarte simplu, tot ce trebuie să faci este să freci obiectul ruginit cu leguma, apoi să cureți cu o cârpă curată. Respectă acest pas important, iar rezultatele vor vorbi de la sine.

Leguma asta îți albește pereții

Un alt truc incredibil la care nu te-ai fi gândit niciodată este să elimini petele de pe ziduri folosind o banală ceapă. Ce trebuie să faci pentru ca pereții tăi să arate ca și cum ar fi proaspăt vopsiți?

Ei bine, vei lua o ceapă și o vei tăia pe jumătate. Apoi, vei freca zona ce necesită curățare și vei lăsa să se usuce. La final, nu uita să clătești cu puțină apă călduță.