02 ian. 2023 | 23:50

Leguma care are efecte negative asupra organismului tău. Când nu trebuie consumată

Diverse
Leguma care are efecte negative asupra organismului tău. Când nu trebuie consumată
Nutritionistii au spus care este leguma care ne poate face rau

Românii se dau în vânt să mănânce sănătos, astfel că încearcă să consume cât mai multe legume. Acum, nutriționiștii au spus care este leguma care are efecte negative asupra organismului tău. Când nu trebuie consumată, de fapt.

Leguma pe care ar trebui să o consumăm seara, înainte de culcare. Ce efecte incredibile are această plantă

Nutriționiștii au spus care este leguma care ne poate afecta negativ organismul, în contextul în care multe dintre felurile pe care le consumă românii o conțin.

Astfel, Cristian Mărgărit, consultant în nutriție, a spus cum ne putem bucura de toate beneficiile usturoiului, însă cu mare atenție, întrucât acesta are și efecte negative.

Când trebuie consumat, de fapt, usturoiul

„Curățăm usturoiul, îl strivim, iar apoi îl lăsăm așa zece minute pentru ca enzimele care ajută protecția cardiovasculară să se activeze. Nu-l mâncăm imediat. L-ai stors și îl lași un pic înainte să-l mănânci.

Japonezii îl lasă șase luni-un an și rezultă medicamente din această mișcare, dar noi nu avem atâta timp atunci când facem niște ouă ochiuri”, a spus Cristian Mărgărit la Antena 1.

Ce usturoi ar trebui să mâncăm

Pentru a nu ne face rău, ideal ar fi să alegem un usturoi de mărime mai mică și, în măsura în care se poate, acesta ar trebui să fie de producție românească.

„Este bine să alegem usturoi mai mic. Cu cât legumele și fructele sunt mai mici, cu atât sunt mai bogate în antioxidanți, vitamine și minerale. Usturoiul trebuie să fie mic, dar puternic pentru a ne aduce mai multe beneficii în dietă”, a precizat Cristian Mărgărit.

Efectele negative ale usturoiului asupra organismului uman

Expertul în nutriție avertizează că există și unele efecte negative când vine vorba despre leguma foarte iubită de către cei mai mulți români.

„Dacă îl mâncăm seara și crud, este posibil să dea acea aciditate, să vină înapoi. Deși are o mulțime de beneficii cum ar fi că ajută în combaterea diabetului, scade tensiunea arterială, ajută foarte mult vasele de sânge, previne bolile cardiovasculare, are și un efect ușor toxic asupra sistemului nervos.

Usturoiul poate reduce reflexele

La piloți, sportivi, șoferi, cu o zi-două înainte de o acțiune specifică activității lor, fără ceapă și usturoi! Acestea două au substanțe pe bază de sulf care îți reduc reflexele.

Piloții de vânătoare americani au interdicție 72 de ore înainte de misiune. Dacă vrem să ne relaxăm sau să dormim mai bine, mâncăm ceapă sau usturoi”, a mai precizat Cristian Mărgărit.

Parteneri
În ce stare se află Florin Piersic, după ultima operație. Actorul și-a petrecut Paștele în spital, iar medicii au făcut noi declarații
Redactia.ro
Ultimii condamnați la moarte de Ceaușescu, în perioada comunistă. Ce fapte au comis „Bachus” și Ion Pistol, doi dintre cei mai cunoscuți infractori din istoria României
Click.ro
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50 de ani, experții au aflat motivul
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Toni Iuruc se reinventează după divorțul de Halep. Ce mai face omul de afaceri
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Taxă trecută în lege pentru proprietarii de APARTAMENTE. Românii care vor plăti de 5 ori MAI MULT
Capital.ro
Adio, cafea! Reţeta clasicei licori de dimineaţă se schimbă radical. Noile componente anunţate de oamenii de ştiinţă
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
PENSIE de 24.000 de lei. Cine va PRIMI acești BANI
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro