Românii se dau în vânt să mănânce sănătos, astfel că încearcă să consume cât mai multe legume. Acum, nutriționiștii au spus care este leguma care are efecte negative asupra organismului tău. Când nu trebuie consumată, de fapt.
Nutriționiștii au spus care este leguma care ne poate afecta negativ organismul, în contextul în care multe dintre felurile pe care le consumă românii o conțin.
Astfel, Cristian Mărgărit, consultant în nutriție, a spus cum ne putem bucura de toate beneficiile usturoiului, însă cu mare atenție, întrucât acesta are și efecte negative.
„Curățăm usturoiul, îl strivim, iar apoi îl lăsăm așa zece minute pentru ca enzimele care ajută protecția cardiovasculară să se activeze. Nu-l mâncăm imediat. L-ai stors și îl lași un pic înainte să-l mănânci.
Japonezii îl lasă șase luni-un an și rezultă medicamente din această mișcare, dar noi nu avem atâta timp atunci când facem niște ouă ochiuri”, a spus Cristian Mărgărit la Antena 1.
Pentru a nu ne face rău, ideal ar fi să alegem un usturoi de mărime mai mică și, în măsura în care se poate, acesta ar trebui să fie de producție românească.
„Este bine să alegem usturoi mai mic. Cu cât legumele și fructele sunt mai mici, cu atât sunt mai bogate în antioxidanți, vitamine și minerale. Usturoiul trebuie să fie mic, dar puternic pentru a ne aduce mai multe beneficii în dietă”, a precizat Cristian Mărgărit.
Expertul în nutriție avertizează că există și unele efecte negative când vine vorba despre leguma foarte iubită de către cei mai mulți români.
„Dacă îl mâncăm seara și crud, este posibil să dea acea aciditate, să vină înapoi. Deși are o mulțime de beneficii cum ar fi că ajută în combaterea diabetului, scade tensiunea arterială, ajută foarte mult vasele de sânge, previne bolile cardiovasculare, are și un efect ușor toxic asupra sistemului nervos.
La piloți, sportivi, șoferi, cu o zi-două înainte de o acțiune specifică activității lor, fără ceapă și usturoi! Acestea două au substanțe pe bază de sulf care îți reduc reflexele.
Piloții de vânătoare americani au interdicție 72 de ore înainte de misiune. Dacă vrem să ne relaxăm sau să dormim mai bine, mâncăm ceapă sau usturoi”, a mai precizat Cristian Mărgărit.