Legea Pensiilor, adoptată în Parlament. Punctul de pensie, majorat de la 1 septembrie 2019

Legea Pensiilor, adoptată în Parlament. Punctul de pensie, majorat de la 1 septembrie 2019
Legea Pensiilor, adoptată în Parlament.

Legea Pensiilor a fost adoptată în Parlamentul României, miercuri. Legea sistemului public de pensii a fost reexaminată ca urmare a deciziei de neconstituționalitate a CCR. Opoziția nu a fost de acord la dezbaterile din plenul Camerei Deputaților cu modul de reexaminare a legii sistemului de pensii.

Legea Pensiilor a fost adoptată în Parlament

Despre adoptarea legii a vorbit și Lia Olguța Vasilescu. „Legea nu este neconstituțională, ca să vă intre bine în cap. Domnul care a vorbit înainte nici măcar nu a citit-o, asta am văzut și ieri. (…) Haideți să aducem și pensiile ca în UE. Sper să nu fie respinsă de Iohannis, este o lege pe care PNL a amânat-o 6 luni”, a declarat Olguța Vasilescu, la tribuna Parlamentului.

Legea Pensiilor, adoptată în Parlament. Punctul de pensie, majorat de la 1 septembrie 2019
Legea Pensiilor a fost adoptată miercuri!

Legea a primit, marți, un raport de adoptare de la Comisiile reunite Juridică și de Muncă ale Camerei Deputaților, după ce a fost pusă în acord cu decizia Curții. De asemenea, tot marți, Olguța Vasilescu, secretarul Biroului permanent al Camerei Deputaților, a menționat, după ședința comisiilor de specialitate, că au fost efectuate clarificări în legătură cu plata asigurării sociale de către angajator și, totodată, o corelare cu altă lege pentru pensiile de invaliditate.

Mai mult, fostul ministru al Muncii a mai spus și că nu mai sunt modificări la actul normativ ce ar putea fi susținute în plenul Camerei Deputaților. Înainte de aceste remarci, Olguța Vasilescu spunea vă la votul din Senat a fost un singur vot al coaliției care a lipsit pentru a trece legea. În plus, deputatul a a acuzat membrii Opoziției parlamentare că nu susțin creșterile de pensii.

Vă reamintim că legea Pensiilor a fost respinsă săptămâna precedentă în Senat, drept urmare a neîntrunirii numărului necesar de voturi. Opoziția a mai primit acuzații și din partea prim-ministrului Viorica Dăncilă, care, săptămâna trecută, a dat asigurări că legea va fi adoptată în Camera Deputaților, iar pensionarii vor avea mărit punctul de pensie de la data de 1 septembrie.