Vești proaste pentru pensionari. Nu sunt bani pentru majorarea pensiilor. Dezvăluiri, la dezbaterea din Parlament

Autor: Chivu Ana - 13:01, 25 iun. 2019
Vești proaste pentru pensionari. Nu sunt bani pentru majorarea pensiilor!

Legea pensiilor a primit, în cursul zilei de marți, raport de admitere. Totul s-a petrecut în ședința comisiilor reunite de muncă și juridică din Camera Deputaților. Ce acuzații a adus Lia Olguța Vasilescu în privința lipsei de bani pentru majorarea pensiilor?

Nu sunt bani pentru majorarea pensiilor

Proiectul privind Legea pensiilor a picat la vot, în Camera Deputaților, la Senat. Deputații vor putea să-și ofere votul final în cursul zilei de miercuri. Adrain Solomon, președintele comisiei de muncă, a anunțat faptul că se vor modifica doar articolele neconstituționale, de către CCR.

Opoziția și-a exprimat deja nemulțumirea și a cerut o dezbatere amplă pentru proiectul de lege, acuzându-i pe cei de la Putere că nu au bani suficienți pentru a putea pune în aplicare majorarea pensiilor.

Nu sunt bani pentru majorarea pensiilor
Nu sunt bani pentru majorarea pensiilor

„Va fi foarte simplu de trecut în Comisie”

„Sunt doar trei paragrafe de modificat, declarate neconcludente de CCR. Legea în ansamblu a fost declarată constituţională, dar pentru trei paragrafe s-a simţit nevoia ca să se facă nişte precizări mai clare. Aici este vorba de termene, de când se aplică aceste reglementări. Va fi foarte simplu de trecut în Comisie. Probabil că n-are de ce să dureze subiectul mai mult de jumătate de oră iar miercuri va intra la vot.

Am vorbit şi cu preşedintele (Camerei Deputaţilor-n.red.) Marcel Ciolacu, ne-am asigurat că vom avea majoritatea necesară să trecem această lege care pentru mine este o prioritate şi sper din toată inima să treacă, pentru că discutăm despre o lege care porneşte de la un buget a asigurărilor sociale de 58 de miliarde lei şi ajunge la 140 de miliarde lei”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, luni, în Parlament. Declarațiile Liei Olguța Vasilescu se cam bat cap în cap cu cele ale ministrului Finanțelor. Eugen Teodorovici a susținut miercuri că sunt bani și că în septembrie, când va începe sesiunea parlamentară, se va discuta pe lege.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI