Legea împotriva dublului standard, susținută de Dragnea: ”Amendă de 4% din încasări!” Ce mai prevede

Legea împotriva dublului standard, dezbătută în procedură de urgență

Liviu Dragnea a anunțat că depune, marți, la Parlament, o inițiativă legislativă împotriva dublului standard cu privire la calitatea alimentelor. Președintele PSD a făcut anunțul pe pagina personală de Facebook, unde a precizat că toate companiile care practică dublul standard vor fi amendate cu 4% din încasări și confiscarea produselor.

„Amendă de 4% din toate încasările și confiscarea tuturor produselor, în cazul firmelor care practică dublul standard în România. Acestea sunt sancțiunile pe care le-am inclus în propunerea legislativă pe care o voi depune azi în Parlamentul României.

Este primul pas major al PSD împotriva companiilor care vând în România produse asemănătoare, dar de o calitate inferioară față de cele vândute în Occident. Este însă nevoie și de patrioți în Parlamentul European care să se asigure că dublul standard privind calitatea alimentelor, medicamentelor și a altor bunuri de larg consum vândute pe piața europeană va fi complet eradicat”, a scris Liviu Dragnea pe rețeaua de socializare.

Legea împotriva dublului standard, dezbătută în procedură de urgență

Proiectul de lege a fost publicat pe site-ul Camerei Deputaților și ar urma să intre în dezbatere în procedură de urgență.

Inițiativa legislativă mai prevede ca o companie să rămână fără autorizaţia de funcţionare pe o perioadă de 6 luni. În plus, comercializarea produselor cu standarde duble va consituti o practică înşelătoare şi poate atrage răspunderea civilă, contravenţională sau penală.


Într-o notă care aduce a campanie electorală, Liviu Dragnea a mai scris pe Facebook că „La fel cum ne-am luptat în România să creștem pensiile și salariile pentru a reduce decalajele dintre cetățenii români și cei europeni, tot așa ne vom bate în Parlamentul European pentru ca România să fie respectată și să aibă un tratament egal cu celelalte state ale Uniunii Europene.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI