Legătura secretă dintre Simona Halep și Emma Răducanu. Abia acum s-a aflat

Legătura secretă dintre Simona Halep și Emma Răducanu. Abia acum s-a aflat
Legătura secretă dintre Simona Halep și Emma Răducanu. Abia acum s-a aflat

Simona Halep și Emma Răducanu au o legătură de care nu s-a știut până acum. Campioana româncă a fost obligată să se retragă de la Wimbledon, din cauza accidentării la gambă. Dar, în absența sa, o altă jucătoare cu origini române a făcut senzație pe terenurile de la All England Club. Răducanu, în vârstă de doar 18 ani, a uimit lumea tenisului ajungând până în optimile de finală ale competiției.

Legătura secretă dintre Simona Halep și Emma Răducanu

Simona Halep și Emma Răducanu sunt două nume care, deja, înseamnă ceva important pentru Wimbledon. Jucătoarea din Constanța, actual număr 9 WTA, a câștigat turneul în 2019 și e una dintre vedetele circuitului feminin. Cealaltă, în schimb, era, până acum o săptămână, o anonimă de pe poziția 338 a ierarhiei mondiale. Wild-cardul primit de la organizatorii turneului și prestația sa au transformat-o într-o stea. Depinde doar de Emma dacă va străluci ca Halep ori se va dovedi doar o prezență meteorică în prim-planul tenisului.

Halep a fost nevoită să nu ia startul în turneul unde era campioană en-titre. Accidentarea la gambă a împiedicat-o să-și apere titlul.

Cu mare tristețe îmi anunț retragerea de la Wimbledon, întrucât accidentarea mea la gambă nu s-a vindecat complet. Am dat tot ce am putut pentru a fi gata de joc, am fost încântată să revin aici, dar corpul meu a spus nu și va trebui să păstrez aceste sentimente pentru anul următor.

Sunt foarte supărată să iau această decizie. A fost o perioadă dificilă, să vedem ce îmi va rezerva viitorul. Sper că voi deveni o sportivă și o persoană mai puternică. Mulțumesc tuturor celor de la Wimbledon pentru înțelegere”, a fost mesajul prin care și-a anunțat Simona Halep retragerea, postat pe rețelele de socializare.

Abia acum s-a aflat

Dar în absența lui Halep, Emma Răducanu a „furat” inimile presei și ale publicului. Ea a devenit cea mai tânără jucătoare britanică ce a ajuns în optimile turneului, în era Open. Iar lumea a aflat despre existența ei, despre tată român, despre mama chinezoiacă. Despre nașterea în Toronto și mutarea la Londra, despre „mamaia” din București, unde vine de câteva ori pe an și mâncărurile acesteia. Din păcate, în partida din optimile de finală, Emma Răducanu a abandonat din cauza unor dificultăți de respirație.

Dar, până atunci, ea declarase deja că modelele ei în tenis sunt Simona Halep și Li Na. Coincidență sau nu, două jucătoare ce provin din țările de origine ale părinților săi, România și China. Dar legătura sa cu Simona Halep se pare că datează chiar din vremea când Emma Răducanu era doar o copilă și abia începuse tenisul. Simona Halep a scos din „cufărul cu amintiri” o fotografie din 2014. În ea, campioana noastră apare lângă micuța Emma, care avea doar 11 ani. Halep, în schimb, avea 24 si tocmai intra în Top 10 WTA de unde nu a mai ieșit nici astăzi. Fotografia postată pe Instagram e însoțită de un mesaj de felicitare de-al Simonei pentru Emma Răducanu.

Timpul zboară. Felicitări, Emma Răducanu, pentru performanța minunată de la Wimbledon”, a scris Simona Halep, în engleză, pe imaginea de acum 7 ani.