Legătura secretă dintre Florin Condurățeanu și Gică Hagi. S-a aflat abia după moartea lui

Legătura secretă dintre Florin Condurățeanu și Gică Hagi. S-a aflat abia după moartea lui
Ce legătură a existat între Florin Condurățeanu și Gică Hagi. Nimeni nu știa acest lucru

Gică Hagi nu mai are nevoie de prezentare. Acesta va rămâne pentru totdeauna în istorie pentru performanța din lumea fotbalului, dar puțini știu ce relații avea acesta, de fapt. Se pare că a existat o legătură chiar între Rege și Florin Condurățeanu, ce s-a aflat abia după moartea sa.

Ce legătură a existat între Florin Condurățeanu și Gică Hagi, de fapt

Împătimiții fotbalului știu ce s-a întâmplat în momentul în care Gică Hagi s-a întors sub tricolor și a condus România la Euro 2000, jucând împotriva Ungariei, Slovaciei și Portugaliei. Echipa pierdea calificarea, așa că era nevoie de un as în mânecă pentru ca fotbalul din țară să cunoască succesul. La momentul respectiv, Victor Pițurcă, ce conducea echipa, pregătea un mare eveniment.

Pe atunci, Adrian Păunescu și mâna lui dreaptă, Florin Condurățeanu, realizau împreună un talk show de mare succes, numit ‘Meciul Meciurilor’. Spre surprinderea fanilor, regretatul jurnalist anunța pe toată lumea că marelui poet i-a venit ideea de a-l aduce înapoi la națională chiar pe Gică Hagi.

Bineînțeles, Adrian Păunescu și-a dus la capăt planul. După ce l-a rugat pe Gică Hagi timp de aproape un ceas să se întoarcă, marele fotbalist nu a mai rezistat rugăminților și a decis să facă istorie. De aici și celebra lui replică pe care toată lumea și-o amintește chiar și acum, după ani de zile: ‘Dar cine sunt eu să refuz echipa națională?’

Detalii surprinzătoare. Cum s-a implicat Florin Condurățeanu în fotbalul românesc

Iată că celebrul Cătălin Oprișan, colegul de la Neatza de care se bucură Dani Oțil și Răzvan Simion, a decis să povestească tot ce s-a întâmplat la vremea aceea, cu lux de amănunte. Se pare că a existat o legătură între Gică Hagi și Florin Condurățeanu, ce s-a aflat abia acum, după moartea regretatului jurnalist. Nu mulți știu că acesta a fost chiar unul dintre oamenii ce s-a implicat în revenirea Regelui sub tricolor.

„Florin Condurățeanu era un împătimit al sportului. Iubea echipa națională, îl iubea pe Gică Hagi, iubea tot ce însemna mari sportivi ai României. Domnul Adrian Păunescu îi spunea „arhitectul” pentru că el era sfătuitorul de taină la emisiunea Meciul Meciurilor. Cu Țuțu se consulta în orice decizie lua la capitolul show-ului. Deci, da, putem spune despre Țuțu Condurățeanu că a fost unul dintre artizanii acelei reveniri, care a rămas în legendă.”, a declarat Cătălin Oprișan pentru Playsport.

Ce s-a întâmplat după este istorie. Gică Hagi a revenit pe teren și a obținut ultimele mari rezultate la un turneu final. A urmat o remiză cu Germania, o victorie cu Anglia și o calificare în sferturile de finală ale Campionatului European din Belgia și Olanda. Fanii fotbalului nu o să uite niciodată momentele spectaculoase, așa că regretatul Florin Condurățeanu a avut multe merite.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI