Legătura neștiută dintre Diana Șoșoacă și Marina Almășan: “M-a salvat de multe ori”

de: Redacția
06 10. 2024

Marina Almășan, cunoscută realizatoare TV și jurnalistă, a fost recent implicată într-o controversă apărută în mediul online din cauza unei fotografii surprinse la un eveniment organizat de Ambasada Chinei. Imaginea, în care apare alături de Diana Șoșoacă, senator cunoscut pentru pozițiile sale publice controversate, și fiul lui Cozmin Gușă, a stârnit numeroase speculații și a atras atenția presei din România. Această fotografie a ridicat multe întrebări, majoritatea fiind centrate în jurul relației dintre cele două femei, dar și asupra motivelor prezenței lor la acel eveniment.

Fotografia care a declanșat controverse

Fotografia în cauză a fost inițial distribuită pe rețelele sociale, iar mai apoi preluată de numeroase publicații din presa românească. Din păcate, odată cu distribuirea acestei imagini, au apărut și speculațiile. Unele publicații au interpretat eronat contextul fotografiei, sugerând că atât Marina Almășan, cât și Diana Șoșoacă ar fi participat la mai multe evenimente organizate de Ambasada Rusiei, ceea ce a generat un val de reacții negative în mediul online.

Pentru a clarifica situația, Marina Almășan a oferit un interviu exclusiv pentru tabloidul Fanatik., în care a explicat că singura ambasadă la care a fost prezentă recent, alături de Diana Șoșoacă, a fost Ambasada Chinei. Ea a subliniat că întâlnirea cu Șoșoacă a fost complet întâmplătoare și că relația lor nu are nicio legătură cu politica. Almășan a dorit să demonteze speculațiile conform cărora ea și Șoșoacă ar fi participat împreună la alte evenimente diplomatice, mai ales la cele legate de Rusia.

„Gura lumii n-o închide decât mormântul – spune un proverb rus – nah, dacă tot circulă informații false, cum că aș fi fost văzută cu Diana la Ambasada Rusiei! Așa că… gura lumii n-are decât să speculeze oricât dorește!”, a declarat Almășan pentru FANATIK, ironizând valul de speculații.

Prietenia de 25 de ani: sprijin reciproc și momente dificile

Relația dintre Marina Almășan și Diana Șoșoacă nu este una recentă, ci datează de peste 25 de ani, de pe vremea când Diana Șoșoacă nu era încă implicată în politică. În interviul acordat pentru Fanatik., Almășan a menționat că prietenia lor a fost una trainică, iar Diana Șoșoacă a fost mereu acolo pentru a o sprijini în momentele dificile. Unul dintre cele mai importante episoade ale sprijinului oferit de Șoșoacă a fost legat de un proces privind pensia alimentară a fiului Marinei Almășan.

La acea vreme, fostul soț al Marinei, Victor Socaciu, era parlamentar și membru al Comisiei SRI din Camera Deputaților, ceea ce făcea cazul și mai complex din punct de vedere juridic și social. Diana Șoșoacă, în calitatea sa de avocat, nu s-a speriat de poziția fostului soț al Marinei și a reușit să câștige procesul în favoarea prietenei sale.

„Diana m-a salvat de multe ori. A fost avocatul meu în procesul pentru pensia alimentară a fiului meu și a câștigat. Nu s-a speriat că cel vizat era o celebritate. Diana este un avocat de excepție și a fost întotdeauna o persoană care a luptat pentru dreptate”, a afirmat Almășan.

De asemenea, Almășan a povestit cum Diana Șoșoacă a ajutat-o și în alte situații de criză, atât în cadrul emisiunilor sale, cât și în cazuri umanitare. „Ea făcea pe dracul în patru și mobiliza bani și ajutoare pentru cazurile umanitare pe care le prezentam în emisiunile mele. O respect foarte mult pentru tot ce a făcut pentru oamenii nevoiași, pe care i-a apărat pro bono în instanță”, a continuat vedeta TV.

Întâlnirea de la Ambasada Chinei: o coincidență sau mai mult?

Întâlnirea dintre Marina Almășan și Diana Șoșoacă la Ambasada Chinei a fost, conform declarațiilor, o simplă coincidență. Evenimentul a fost organizat cu ocazia unei recepții oficiale, iar prezența celor două nu a avut nicio legătură cu o agendă politică comună. Cu toate acestea, imaginea a fost rapid preluată și asociată unor interpretări politice eronate, lucru care a provocat iritarea Marinei Almășan.

„Ne-am întâlnit întâmplător la recepția oferită de Ambasadorul Chinei. Nu înseamnă că nu m-am bucurat să-mi revăd o prietenă veche de 25 de ani. Dar să legi această întâlnire de o agendă politică e absurd. Nu am discutat niciodată politică cu Diana, pentru că nu este domeniul meu de interes”, a declarat Almășan pentru FANATIK.

Chiar dacă Diana Șoșoacă este o figură politică intens mediatizată, Marina Almășan a insistat că prietenia lor este una personală și nu are legătură cu carierele lor publice. „Suntem amândouă mame singure și ne-am sprijinit una pe cealaltă în multe momente dificile. Nu vorbim despre politică, avem alte subiecte mult mai importante pentru noi”, a adăugat ea.

Prietenia mai presus de politică

În ciuda faptului că Diana Șoșoacă a devenit una dintre cele mai controversate figuri politice din România, Marina Almășan nu și-a schimbat părerea despre prietena sa. Almășan a precizat că relația lor se bazează pe respect și sprijin reciproc, și că, indiferent de opiniile politice ale lui Șoșoacă, aceasta rămâne o persoană de încredere și un avocat dedicat.

„Da, Diana a intrat în politică într-un mod intempestiv, dar eu nu mă dezic de prieteni doar pentru că viața lor a luat o altă direcție. Îi dau mereu același sfat: Ai grijă de tine, Diana! Ai copii de crescut. Iar ea îmi răspunde mereu: Păi pentru ei mă chinuiesc! Să-și primească țara înapoi!”, a povestit Almășan.

Această legătură dintre cele două femei, bazată pe încredere și sprijin reciproc, arată că prietenia poate rezista chiar și sub presiunea publicului și a controverselor politice. Indiferent de ce se scrie în presă, Marina Almășan rămâne loială prieteniei sale cu Diana Șoșoacă, respingând toate speculațiile nefondate care au apărut în urma unei simple fotografii.