31 mart. 2022 | 18:58

Diana Șoșoacă s-a dus la ambasadorul Rusiei la București. Ce i-a putut spune senatoarea

Politică
Diana Șoșoacă s-a dus la ambasadorul Rusiei la București. Ce i-a putut spune senatoarea
Diana Șoșoacă s-a dus la ambasadorul Rusiei la București

Diana Șoșoacă s-a întâlnit miercuri cu ambasadorul Rusiei la București. Nu a fost singură, ci și alți parlamentari români, precumDumitru Coarnă (PSD), Mihai Lasca şi Francisc Tobă au discutat acesta. Totul s-a întâmplat în contextul războiului din Ucraina. Ce au discutat parlamentarii cu Valeri Kuzmin, ambasadorul Rusiei la București.

Diana Șoșoacă s-a dus la ambasadorul Rusiei la București

Diana Șoșoacă, Dumitru Coarnă (PSD), Mihai Lasca şi Francisc Tobă s-au întâlnit miercuri cu ambasadorul Rusiei la Bucureşti. Parlamentarii români şi-au exprimat deschiderea pentru negocieri de pace în „Casa Poporului”, precum şi o eventuală poziţie de neutralitate a României, în contextul războiului din Ucraina.

Diana Şoşoacă, Mihai Lasca şi Francisc Tobă sunt foşti parlamentari AUR, la ora actuală independenţi, după ce au fost excluşi din partid. Dumitru Coarnă face parte din Partidul Social-Democrat, aflat la guvernare.

Conform Mainnews.ro, întâlnirea a avut loc la solicitarea parlamentarilor români, iar ei ar fi prezentat prezentat o aşa-zisă „poziţie de neutralitate” a României şi i-ar fi propus ambasadorului Rusiei organizarea de negocieri de pace la Bucureşti, în „Casa Poporului”.

„Am avut o întâlnire cu ambasadorul Federaţiei Ruse, domnul Valeri Kuzmin, pe tema memoriului legat de pacea de la Bucureşti. Am trimis tuturor ambasadelor implicate şi ambasadei SUA. Singurii care ne-au invitat au fost cei de la Ambasada Rusiei. Acolo am discutat poziţia noastră, în sensul neimplicării României în război. Ne-am exprimat deschiderea că, dacă consideră că se poate, să discutăm despre pace la Bucureşti, în Casa Poporului, că avem spaţiu”, a declarat Dumitru Coarnă pentru sursa citată.

Parlamentarul social-democrat a mai subliniat faptul că România ar trebui să rămână neutră în conflictul dintre Rusia şi Ucraina, iar sprijinul oferit ucrainenilor să fie numai unul umanitar.

„Ca să am o părere trebuie să vorbesc cu toate părţile. Aşteptăm şi invitaţia celor din Ucraina. Am vorbit la telefon şi urmează să ne vedem. Ca idee, eu sunt împotriva războiului, nu aduce nimic bun. Războiul aduce numai moarte, probleme economice, sociale… Noi ne-am exprimat poziţia de neutralitate, că nu ne implicăm militar ne implicăm doar umanitar şi ne-am exprimat disponibilitate pentru negocieri de pace la Bucureşti. Ambasadorul Kuzmin ne-a spus că, deocamdată, negocierile se desfăşoară în Turcia”, a mai afirmat Coarnă, potrivit sursei citate.

Care a fost reacția PSD

Purtătorul de cuvând al PSD a declarat că acţiunea deputatului Dumitru Coarnă a fost una individuală și că partidul nu a fost implicat.

„Sunt convins că a fost pe persoană fizică. O acţiune individuală care nu a avut din partea PSD, nu cred că a avut cineva din PSD cunoştinţă de intenţiile domnului deputat (n.r. – Dumitru Coarnă”, a explicat reprezentantul PSD, potrivit publicaţiei citate.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că va propune excluderea lui Dumitru Coarnă din partidul PSD.

„Voi propune excluderea domnului deputat Dumitru Coarnă din Partidul Social Democrat, în prima şedinţă a conducerii partidului. Acţiunile domnului Coarnă sunt total contrare viziunii PSD despre democraţie, libertate şi drepturile fundamentale. PSD este un partid pro-european, care a avut un rol decisiv în aderarea României la Uniunea Europeană şi NATO şi care condamnă ferm agresiunea armată a Ucrainei de către Federaţia Rusă”, a notat liderul PSD, joi, pe Facebook.

Dumitru Coarnă s-a declarat surprins de ceea ce a spus Marcel Ciolacu.

„Propunerea dumnealui o respect, dacă aceasta este dorinţa dumnealui sau a partidului. M-a luat prin surprindere şi pe mine acest lucru. Eu nu am nicio problemă dacă PSD doreşte să mă excludă, domnul Ciolacu. Foarte bine. Respect decizia. Chiar m-a luat prin surprindere. O să rămân independent, dacă voi exclus. Nu am niciun proiect, nu am discutat cu nimeni”, a declarat Coarnă.

Întrebat despre  motivul întâlnirii cu ambasadorul Rusiei, parlamentarul a explicat că au dorit să transmită un mesaj de evitare a războiului.

„Am folosit diplomaţia şi mesajul nostru era să evităm războiul. Mesajul nostru funcţionează în acelaşi spirit al valorilor euroatlantice”, a mai spus deputatul.

Amintim că Diana Șoșoacă a stârnit la finalul lunii februarie un val de indignare chiar pe pagina sa de Facebook, după ce a pus sub semnul întrebării atacul Rusiei asupra Ucrainei, precum și bombardamentele din Kiev.

Digisport.ro
Victoria și David Beckham, "ruptura" anului 2024
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Sorana Cîrstea, mesaj de dragoste pentru Țiriac Junior de ziua lui. Ce i-a transmis tenismena iubitului ei
Spynews.ro
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
PRO TV
Cel mai frumos cuplu latino, apariție de senzație pe covorul roșu! Penelope Cruz și Javier Bardem, imaginea perfecțiunii
Adevarul
Cine sunt românii aflați pe lista Europol a celor mai periculoși infractori căutați. Unul dintre ei, căutat pentru o crimă din 1991
BZI.ro
Andreea Bălan, într-o rochie transparentă complet! Fanii au rămas uimiți de ținuta îndrăzneață
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Povestea de dragoste neștiută dintre Ilinca Vandici și Alin Cocoș: au fost împreună doi ani, însă ea a fost părăsită: „S-a despărțit de mine. Mi-a spus...”
Parteneri
Se schimba data PASTELUI? Crestinatatea se pregateste pentru un moment istoric
Redactia.ro
Țara în care femeile trăiesc peste 100 de ani. Ce mănâncă mereu și care e secretul longevității
Click.ro
„Canibalul din Volgograd” s-a întors acasă, după ce a luptat în Ucraina. Cazul lui a zguduit societatea rusă acum un deceniu
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Vestea anului despre Autostrada Sibiu-Pitești. Ce se întâmplă cu tunelul
EVZ.ro
Marian Mexicanu și Ana, primele declarații după ce s-a căsătorit și și-a botezat fiica! Cele mai frumoase imagini de la eveniment: ”Nu am cuvinte, sunt un om împlinit”
Spynews
Dunărea a făcut prăpăd în Ungaria. România e în alertă. Când ajunge viitura la noi
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
VLADIMIR PUTIN, UMILIT! Șoc TOTAL în RUSIA! Nimeni nu se AȘTEPTA
Mediaflux
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro