29 apr. 2024 | 12:42

Momente dificile pentru Marina Almășan. Susține că e umilită și hărțuită: “Mi-a dat viața peste cap”

Monden
Momente dificile pentru Marina Almășan. Susține că e umilită și hărțuită: “Mi-a dat viața peste cap”

Marina Almășan a depus plângere pentru hărțuire la locul de muncă și abuz în serviciu, vizată fiind chiar directorul postului TV, Ruxandra Țuchel. Vineri, 26 aprilie 2024, vedeta a fost audiată în acest ssens.

Marina Almășan, în război  cu directorul TVR 2

„În primul rând aș vrea să se înțeleagă bine: eu nu mă lupt cu Televiziunea Română! Iubesc această instituție ca pe propria mea familie si nu cred să existe mulți angajați atât de loiali, cum consider că i-am fost și îi sunt eu TVR. Lupta mea este cu cei ce duc TVR-ul la pierzanie. În cazul de față, lupt cu un abuz și, prin urmare, cu un “abuzator”. Am fost profund nedreptățită și umilită și continui să fiu hărțuită de directorul TVR 2, Ruxandra Țuchel, pornind de la o situație în care nu aveam nicio vină. În care TVR ar fi trebuit să mă susțină ca pe unul din oamenii săi de bază, nu să mă pună la zid.

A afla din ziare că instituția căreia îi ești devotată, își cere scuze, printr-un comunicat oficial, pentru un lucru de care nu te-ai făcut vinovat, a afla, tot din presă, că vei fi cercetat disciplinar, a fi anchetat în două comisii de disciplină, a ți se face ulterior diverse alte șicane și a fi hărțuit taman de către cei care ar trebui să-ți aprecieze munca și cariera – sunt lucruri ce nu au voie să existe într-o instituție publică. Mă bucur că am fost și sunt susținută în acest demers de personalități de primă linie ale României, de colegii din presă și nu în ultimul rând, de puternicul Sindicat al Jurnaliștilor MEDIASIND, membru al Federației Internaționale a Jurnaliștilor”, a spus Marina Almășan pentru Spectacola.

Sunt acuzații grave

Potrivit realizatoarei TV, războiul cu conducerea TVR 2 i-a afectat sănătatea și liniștea sufletească, iar părinții ei au suferit fizic și emoțional.

„Lupta cu cei “din casa ta” nu este ușoară. Mă aștept la șicane și mai mari de aici înainte (deși ma bizui pe atitudinea obiectivă al Președintelui Cristian Turturică și sunt sigură că acesta, după ce s-a convins de nevinovăția mea, mă va susține) și mai știu că nu voi renunța niciodată la această luptă, atâta timp cât dreptatea este de partea mea: sunt un om dedicat TVR, al cărui vector de imagine sunt de peste 3 decenii și mai știu că, prin aceasta acțiune a mea, îi voi ajuta, indirect, și pe alți colegi ai mei, poate mai puțin vocali, dar care au dezamăgirile lor, deloc mai puțin importante.

Da, lanțul de evenimente de anul trecut, bogat mediatizate de presă – căreia îi mulțumesc încă o dată pentru obiectivitate – mi-a dat viața peste cap, mi-a afectat profund sănătatea și liniștea sufletească, mi-a afectat grav activitatea profesională și imaginea publică și, ceea ce m-a durut cel mai tare, le-a produs suferință – fizică și emoțională – bătrânilor mei părinți. Ce-mi doresc? Ceea ce-și dorește fiecare victimă, aflată în situația mea: ca vinovații să plătească. Și când spun asta, nu mă refer nicidecum la daunele materiale, solicitate de dl. Aurel Moldovan, avocatul meu”, a punctat Marina Almășan.

De la ce a pornit scandalul

Scandalul ar fi pornit în luna iunie 2022, când postul de televiziune TVR 2 a difuzat o ediție a emisiunii „Rivalii”, prezentată de Marina Almășan. Subiectul a fost despre efectele lipsei educației sexuale în școli, iar cu această ocazie, cântărețul român de folk Daniel Iancu a interpretat melodia „Olguța gelofila”.

La aproape un an după acea emisiune, în martie 2023, aceeași ediție a emisiunii „Rivalii” a fost difuzată în reluare pe TVR 2. La acea vreme, Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a primit o sesizare anonimă referitoare la conținutul melodiei „Olguța gelofila” interpretată în emisiune, cum că ar avea conotații sexuale și ar face aluzii la fapte de pedofilie.

De altfel, CNA a analizat sesizarea și a cerut ca TVR să ceară scuze public printr-un comunicat pentru ceea ce a fost considerat un mesaj ofensator, deși versurile melodie se doreau a fi o satiră.

După emiterea comunicatului, directoarea TVR 2, Ruxandra Țuchel, ar fi cerut suspendarea întregului sezon de redifuzări ale emisiunii „Rivalii” și cercetarea disciplinară a Marinei Almășan, decizie care a înfuriat-o pe vedeta TV.

PlaySport
WOW! Ea e “nora” Nadiei Comăneci! Cât de frumoasă e tânăra cu care se iubeşte fiul marii gimnaste a României
Ego.ro
Unica IMAGINE care a scăpat pe net cu Carmen Iohannis în costum de baie! Toți au rămas uluiți
Stirile PROTV
Tinerii care l-au omorât pe şoferul român de TIR ar fi acționat cu premeditare. Ancheta a mai scos la iveală un caz șocant
EVZ.ro
Exclusiv: Ovidiu Lipan Tăndărică nu își mai bea cafeaua singur. În compania cui a fost surprins celebrul artist
Digisport.ro
Anunțul făcut despre Radu Drăgușin imediat după prestația din meciul cu Manchester City + Nota primită în presa din Anglia
Adevarul
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea haosul, în timp ce submarine rusești se apropiau periculos de Washington
BZI.ro
Cum se simte marele actor? Monica Pop a dezvăluit care este situația cu Florin Piersic
Spynews.ro
Un bărbat a murit în curtea vrăjitoarei Sidonia, unde s-a sărbătorit eliberarea fraților Marin! A fost găsit fără suflare după petrecere: ”Au strigat...”
Sport.ro
FOTO “Mi s-au oferit 200.000 de euro pe lună pentru a deveni escortă de lux”. Ce s-a întâmplat cu una dintre cele mai de succes sportive
Viva.ro
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Impact.ro
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Stiri din Lume
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Parteneri
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Redactia.ro
Cine a fost marea iubire a lui Mihail Sadoveanu. S-a îndrăgostit nebunește de ea la 60 de ani: „Iartă-mă că-mi ești prea dragă”
Click.ro
Cântărețul olandez descalificat de la Eurovision riscă să fie pus sub acuzare de poliție
Digi24
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Divorț fulgerător în lumea fotbalului. Au rezistat doar câteva luni
EVZ.ro
Copaci care cresc repede. Ce să plantezi în curte ca să ai umbră în câțiva ani
Spynews
Reguli obligatorii pentru cei cu CONT la BANCĂ. S-a stabilit exact ce trebuie să faci neapărat
Capital.ro
Cea mai nouă peşteră din România, o destinație turistică spectaculoasă. Are sistem de iluminare și monitorizare
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Un bărbat a murit în curtea vrăjitoarei Sidonia, unde s-a sărbătorit eliberarea fraților Marin! A fost găsit fără suflare după petrecere: ”Au strigat...”
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro