Legătura nebănuită dintre Cosmin Olăroiu și Gabriela Firea. Proiectul care va schimba fața Bucureștiului

Legătura nebănuită dintre Cosmin Olăroiu și Gabriela Firea. Proiectul care va schimba fața Bucureștiului
Cosmin Oolăroiu și Gabriela Firea se pregătesc să dea o nouă față Bucureștiului

Ce legătură există între Cosmin Olăroiu și încă Primarul General al Capitalei? Un nou proiect ia naștere în București. Despre ce este vorba și care este povestea din spatele locației în curs de schimbare?

Proiectul în care sunt implicați Cosmin Olăroiu și Gabriela Firea

Cosmin Olăroiu și Gabriela Firea fac promisiuni cel puțin interesante pentru bucureșteni. Primăria Capitalei a dat autorizație pentru construirea unui bloc de 3 etaje pe Șoseaua Kiseleff. Acesta se va înălța în locul unei vile superbe construite după ’90 al cărui beneficiar este firma fostului antrenor al Stelei. Vila superbă de pe șoseaua Kiseleff numărul 16 a dispărut, iar în locul ei va veni un bloc ce a primit undă verde pe data de 30 iulie pentru ”modernizare, consolidare, recompartimentare și extindere”, potrivit datelor afișate pe site-ul instituției. Construcția este nouă și ocupă toată parcela beneficiarului. Un detaliu care a sărit în ochi tuturor este legat de panoul de la șantier care nu are afișat data despre ce se construiește, cine construiește, când au început lucrările și când se termină, așa cum se procedează în mod normal.

Fișă Kiseleff șantier 16
Fișă Kiseleff șantier 16

Vila din Kiseleff 16 a aparținut lui Stelian Gheorghe până în iunie a lui 2018, cunoscut pentru despăgubirile impresionante pe care le-a primit de la ANRP pentru drepturile litigioase cumpărate pe diferite terenuri în curs de retrocedare. Vila ar fi fost cumpărată de acesta în 2012, de la RAPPS, ulterior vândută în iunie 2018. A doua vânzare a avut loc înainte de decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție care-l condamna la 6 ani de închisoare cu executare într-un dosar în care fosta șefă a DIICOT a fost achitată și în care era acuzată de abuz în serviciu prin aprobarea despăgubirii lui Gheorghe cu 89 de milioane de euro care-i reveneau pentru un teren din București supraevaluat de la 62 de milioane de euro, arată procurorii. Vila era în patrimoniul Steda Rsidence, iar din 2018 a revenit fostului antrenor al Stelei, care este acționar în continuare în firma în cauză, arată datele de pe platforma Confidas.ro pentru verificare a firmelor.

Vila lui Olăroiu înainte și după
Vila lui Olăroiu înainte și după

Despăgubiri ANRP Stelian Gheorghe

Procurorii au arătat că Stelian Gheorghe a beneficiat de despăgubire record de peste 85 de milioane de euro de la Autoritatea Națională pentru restituirea proprietăților. În acest context, ar fi păgubit statul român cu peste 60 de milioane de euro, sumă pe care era dispus încă de la primele acuzații să o dea înapoi, pentru a-i îmbuna pe judecători.

„Nu am avut niciodată intenţia de a prejudicia statul român. Vreau să arăt instanţei că am intenţia să plătesc prejudiciul dacă se va stabili acesta printr-o nouă evaluare”
Stelian Gheorghe la ICCJ

Lista dosarelor de despăgubire soluţionate prin emiterea titlurilor de despăgubire
Lista dosarelor de despăgubire soluţionate prin emiterea titlurilor
de despăgubire (Sursa: anrp.gov.ro)

Dialogul dintre Gheorghe și judecător

S. Gheorghe: Arăt că după obţinerea deciziei emisă de comisia din ANRP, domnul Cocoş Dorin mi-a pretins suma de zece milioane de euro.
Judecător: Pentru ce?
S. Gheorghe: Pentru că m-a susţinut şi a urgentat dosarul din cadrul ANRP. Nu mi-a spus în mod expres acest lucru, eu am dedus. Mi-a spus că totul s-a întâmplat aşa cum am stabilit şi că îi datorez zece milioane de euro.