Imagini uluitoare de pe Pasajul Ciurel. Cum se chinuie autobuzele lui Firea sa vireze pe trotuare VIDEO

Imagini uluitoare de pe Pasajul Ciurel. Cum se chinuie autobuzele lui Firea sa vireze pe trotuare VIDEO
Imagini de pe Pasajul Ciurel

Pasajul Ciurel pare să fie un eșec din toate punctele de vedere. După ce locuitorii din zonă au fotografiat mașinile în trafic pe pod și au glumit că Primăria a făcut de fapt „cea mai mare parcare suspendată”, un cetățean a înregistrat clipa în care un autobuz este forțat să urce pe trotuar pentru a vira pe o bretea a celui mai recent proiect de infrastructură al Bucureștiului.

Cum se chinuie autobuzele să vireze pe trotuare

S-ar părea că bretelele pentru accesul pe pasajul inaugurat săptămâna trecută sunt prea înguste pentru autobuze. Mijloacele de transport în comun sunt obligate să urce pe trotuar pentru a putea vira, la urcarea pe Pasajul Ciurel, arată o filmarea făcută de un cetățean.

Potrivit Adevărul, cel mai nou proiect de infrastructură al Capitalei nu a reușit să treacă primul său test major, chiar din prima zi lucrătoare de la inaugurare. Luni, cele trei benzi de circulație care vin de pe Splaiul Independenței au fost blocate de mașini.

Traficul se blochează într-un viraj la dreapta spre Șoseaua Virtuții, viraj care se face pe o bretea cu o singură bandă, cu un indicator ”cedează trecerea”. Cetățenii din zonă au fotografiat pasajul blocat de mașini, deși acesta ar fi trebuit să ajute la fluidizarea circulației.

Gabriela Firea a anunțat deschiderea Pasajului

Sâmbătă, primarul general al Capitalei a anunțat deschiderea Pasajului Ciurel.

„Începând din această dimineață, bucureștenii pot circula pe Ciurel (1 pod hobanat peste Dâmbovița, 3 pasaje supraterane și 9 bretele rutiere) care simplifică foarte mult legătura dintre cele două artere – Șoseaua Virtuții și Splaiul Independenței. În etapa a doua a investiției, pentru care sunt aprobate atât proiectul tehnic, cât și culoarul de exproprieri, se construiește drumul expres între Nod Virtuții și Autostrada A1”, a scris pe Facebook Gabriela Firea.

Pasajul ”duce de nicăieri spre nicăieri”

După anunțul făcut de Gabriela Firea, premierul Ludovic Orban a spus că, Pasajul Ciurel ”duce de nicăieri spre nicăieri” deocamdată și este inutil pentru că legătura dintre Autostrada A1 și Splaiul Independenței nu a fost construită.

„Cum să te duci să inaugurezi pasajul de la Ciurel?! Pasajul de la Ciurel astăzi, dacă este inaugurat, duce de nicăieri spre nicăieri, adică de pe Șoseaua Virtuții sau de pe Splai pe Șoseaua Virtuții… Despre ce e vorba? Eu așa ceva nu pot să pricep. Cum să te faci de râs într-un asemenea hal? Sigur, din foamea de a arăta că termini ceva.

Pasajul de la Ciurel a fost gândit în cadrul unui proiect de asigurare a legăturii între autostrada A1 și Splaiul Independenței pentru a splita traficul care intră în București pe mai multe rute. Pasajul e inutil pentru că în 12 ani primarii PSD nu au făcut legătura cu autostrada”, spune Ludovic Orban, potrivit Digi24.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI