Lecția pe care le-a dat-o Ion Țiriac nemților. Nu vor uita niciodată vorbele lui

Ion Țiriac le-a dat o lecție de lux și bunăstare nemților

Ion Țiriac este cunoscut în toată lumea și nu mai are nevoie de nicio prezentare. Milionarul român a fost însă autorul unei întâmplări pe care românii nu o cunosc, iar aceasta a fost redată în cartea autobiografică a fostului mare fotbalist Cornel Dinu.

Ion Țiriac le-a dat o lecție de lux și bunăstare nemților

Ion Țiriac le-a predat nemților o lecție despre bogăție și prosperitate. În cartea sa autobiografică, ”Misterele lui Mister”, Dinu a relatat și un episod necunoscut până în prezent legat de Țiriac și de viziunea sa asupra succesului în afaceri.

Ion Țiriac devenise deja un om de succes în Germania, unde atrăsese puternic atenția, mai ales după ce a devenit managerul tenimanului Boris Becker și preluase și turneul de la Stuttgart, dar și echipa de Cupa Davis.

Ion Țiriac le-a dat o lecție de lux și bunăstare nemților
Ion Țiriac le-a dat o lecție de lux și bunăstare nemților. Sursa foto: cancan.ro

”V-am dat deoparte crenvuștii și cartofii pe care-i mâncați zilnic peste tot”

Cornel Dinu a redat în cartea sa un interviu pe care Țiriac l-a acordat atunci unui post german de televiziune. Reporterul i-a reproșat românului, conform evz.ro, că ”a distrus austeritatea modestă și productivă a lumii germane prin prețul și luxul lojelor introduse în sălile de tenis ale Cupei Davis”.

Acuzația l-a cam enervat pe milionarul român, care a avut o explicație care l-a lăsat cu gura căscată chiar și pe reporterul care a ridicat problema respectivă.

”Da, este adevărat! Dar numai astfel v-am învățat să trăiți cu adevărat și să câștigați. Pentru că v-am dat deoparte crenvuștii și cartofii pe care-i mâncați zilnic peste tot și, aducând șampanie, caviar și tot luxul în lojele pe care le-am creat.

V-am învățat să trăiți, dar și să prosperați. Pentru că acolo se întâlnesc cei din elita Germaniei, se cunosc, discută și pun la cale afaceri din care țara voastră are numai de câștigat”, a spus Țiriac, citat de Cornel Dinu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI