Desertul cu care Florin Dumitrescu și-a cucerit soția. Preparatul pe care l-a inventat celebrul bucătar

Desertul cu care Florin Dumitrescu și-a cucerit soția. Preparatul pe care l-a inventat celebrul bucătar
Florin Dumitrescu și-a cucerit soția cu un desert inventat de el

Florin Dumitrescu și-a cucerit soția cu un desert savuros inventat chiar de el. Celebrul bucătar a inventat desertul special pentru a o impresiona pe Cristina Sima.

Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați bucătari din România. Acesta si-a cunoscut soția în urmă cu 11 ani. Cei doi s-au cunoscut în momentul în care Cristina a mers, în calitate de jurnalist, în restaurantul în care lucra Florin Dumitrescu pentru a afla mai multe despre preparatele sale.

Florin Dumitrescu și-a cucerit soția cu un desert special

Celebrul bucătar s-a îndrăgostit pe loc de frumoasa blondă și a făcut tot ce i-a stat în putință să o cucerească. Din acest motiv a inventat un desert special cu ajutorul căruia a reușit să ajungă la inima frumoasei blondine.

Desertul Pomme du Sima inventat de Florin Dumitrescu este un mar verde, învelit într-un foitaj cu scorțișoară. Acesta mai conține un sos de caramel, dar și frișcă cu piper.

„Mărul lui Sima (numele ei de familie), în traducere. De fapt, este un mar în foietaj, cu scorțișoară, caramel și frișcă cu piper. Am vrut să o impresionez pe iubita mea. Eram la începuturile relației noastre și am întrebat-o ce ar trebui să conțină un desert care să fie pe placul ei. Mi-a spus că adoră caramelul și merele coapte. Am încercat să creez un desert care să o reprezinte și cred că am reușit”, a declarat Florin Dumitrescu, potrivit wowbiz.ro.

Desertul inventat de Florin Dumitrescu a avut un real succes. Din acel moment cei doi au format un cuplu.

„A rămas fără cuvinte! Era foarte impresionată. După ce l-a savurat mi-a spus că e cel mai bun desert pe care l-a gustat vreodată. Așadar, am avut succes, având în vedere că suntem de atunci împreună”, a mai spus juratul „Chefi la cuțite”.

La trei ani după ce s-au cunoscut, cei doi au devenit părinții unei fetițe pe nume Ava, iar după un an de la nașterea acesteia, Florin și Cristina s-au căsătorit. La scurt timp a apărut și cel de-al doilea copil, o fetița pe nume Mia.

Desertul cu care Florin Dumitrescu și-a cucerit soția: Pomme du Sima

Ingrediente pentru Pomme du Sima

  • 4 mere verzi
  • unt
  • lămâi
  • coniac
  • scorțișoară
  • oua
  • frișcă
  • zahăr brun
  • piper
  • aluat de foietaj

Cum se prepară Pomme du Sima

Desertul Pomme du Sima nu este dificil de preparat. Pentru început trebuie spălate bine merele, apoi acestea se curăță de coajă și se elimină cotorul.

Merele se adaugă într-un vas cu apă rece, în care se adaugă zeama proaspăt stoarsă de la lămâi. Aceasta le va împiedica să oxideze.

Într-un vas curat se bat două ouă cu patru lingurițe de zahăr. Se adaugă și o linguriță de scorțișoară.

Se scot merele din apă, se scutură de excesul de apă și se tăvălesc bine prin amestecul de ou. Apoi, mărul se învelește în aluat de foietaj și se coace timp de 30 de minute la 170 de grade.

În timp ce mărul este la cuptor se topesc 250g de zahăr pentru a forma caramelul. Când zaharul prinde o culoare maronie se adaugă un strop de coniac și se flambează. La final se încorporează 100 ml de smântână lichidă si o linguriță de unt. Se amestecă bine până se obține o compoziție omogenă, iar la final se adaugă un strop de sare.

Într-un alt vas se adaugă 100 ml de smântână pentru frișcă și se bat până când aceasta se întărește.

Pentru asamblarea farfuriei se pune mărul în mijloc, se toarnă o lingură de caramel peste măr, iar la final se adaugă frișca. Peste frișcă se presară puțin piper proaspăt măcinat.

Urmăriți Playtech.ro și pe