Laura Codruța Kovesi, veste de ultimă oră. Anunț important, chiar în ziua în care Udrea și Dragnea au trecut pe la Tribunal

Laura Codruța Kovesi beneficiază de susținerea Grupului PPE din Parlamentul European

Laura Codruța Kovesi a primit o veste de ultimă oră cu privire la procedura de alegere a procurorului-șef european. Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a anunţat că Grupul PPE din Parlamentul European cere accelerarea procedurii și o susține în continuare pe fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Laura Codruța Kovesi beneficiază de susținerea Grupului PPE din Parlamentul European

Fosta șefă a DNA a primit o veste de ultimă oră chiar în ziua în care Elena Udrea și Liviu Dragnea au trecut pe la Tribunal pentru a fi audiați de judecători. Grupul PPE din Parlamentul European cere accelerarea procedurii de numire a procurorului-șef european și o susține în continuare pe Kovesi. Anunțul a fost făcut de europarlamentarul Siegfried Mureșan pe contul personal de Facebook.

„Vă anunț că astăzi, în ședința liderilor grupurilor parlamentare din Parlamentul European, Grupul PPE în Parlamentul European va cere accelerarea procedurii de alegere a procurorului-șef european și va susține foarte ferm candidatul român, doamna Laura Codruța Kovesi”, a scris Siegfried Mureșan pe rețeaua de socializare.


Europarlamentarul a precizat că „echipa de negociatori din partea Parlamentului European care va trebui să negocieze cu Consiliul Uniunii Europene și să ajungă la un acord privind desemnarea procurorului-șef european” va fi desemnată în ședința liderilor grupurilor parlamentare.

„Mandatul acestei echipe de negocieri, așa cum a fost el stabilit înaintea alegerilor europarlamentare și cum a fost confirmat oficial de președintele Parlamentului European în luna iulie, va fi acela că doamna Kövesi este candidatul Parlamentului European și este singura persoana pe care Parlamentul European o acceptă pentru această poziție ca urmare a procedurii obiective de selecție ce s-a desfășurat până acum”, a completat Siegfried Mureșan.

Laura Codruța Kovesi a rămas singură în cursa pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European, după ce președintele Franței, Emmanuel Macron, a retras candidatura lui Francois Bohnert.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI