Noi audieri în dosarul în care este cercetată Laura Codruța Kovesi. George Maior, fostul șef SRI, citat de procurori

Noi audieri în dosarul în care este cercetată Laura Codruța Kovesi. George Maior, fostul șef SRI, citat de procurori
George Maior, audiat în dosarul în care este cercetată Laura Codruța Kovesi

Vineri, 30 august 2019, au loc noi audieri în dosarul în care Laura Codruța Kovesi este cercetată cu privire la extrădarea lui Nicolae Popa din Indonezia, în 2011. George Maior, fostul șef al Serviciului Român de Informații, a fost citat de către procurorii Secției de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ). Este a treia citație pe care a primit-o Maior în dosarul în care fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) are calitatea de inculpat.

George Maior, audiat în dosarul în care este cercetată Laura Codruța Kovesi

Fostul șef al SRI a mai fost citat de către procurorii SIIJ pe 23 mai și 23 iulie 2019, dar nu s-a prezentat. Prima dată a motivat că are probleme de sănătate, iar a doua oară a precizat că trebuie să fie prezent la un alt eveniment. Anchetatorii l-au citat din nou pentru data de 30 august.

Până acum au mai fost audiați în acest dosar fostul ministru de Interne Gabriel Oprea și fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea. Ambii au avut calitatea de martori. Coldea a stat aproape 4 ore la audieri și le-a spus anchetatorilor că nu își amintește nicio împrejurare în care Laura Codruța Kovesi să fi comis vreo infracțiune. El le-a recomandat procurorilor să îi ancheteze pe cei care nu au făcut nimic pentru a-l aduce în țară pe Nicolae Popa.

George Maior
George Maior

Laura Codruța Kovesi are calitatea de inculpat în dosarul cu privire la extrădarea lui Nicolae Popa din Indonezia. Omul de afaceri fusese condamnat în dosarul FNI. În acest dosar, fosta șefă a DNA este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Kovesi a fost plasată sub control judiciar pe data de 28 martie 2019, însă măsura preventivă a fost contestată în instanță. După ce au judecat cauza, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis să ridice măsura impusă de procurori.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI