De ce s-a amânat audierea lui Liviu Dragnea. Judecătorul a cerut în mod expres asta, înainte de ședință

Audierea lui Liviu Dragnea s-a amânat

Liviu Dragnea a fost scos din închisoare, joi dimineața, pentru a fi dus în fața magistraților de la Tribunalul București, unde va fi audiat ca martor într-un dosar în care fostul președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea este acuzat de corupție. Judecătorii au amânat audierea, întrucât la proces trebuie să ajungă și Victor Ponta.

Audierea lui Liviu Dragnea s-a amânat

Fostul lider al PSD a fost dus cu duba Administrației Naționale a Penitenciareleor la Tribunalul București, unde se judecă dosarul în care Valeriu Zgonea este acuzat de fapte de corupție. Liviu Dragnea are calitatea de martor în acest dosar, dar judecătorii au amânat audierea lui întrucât Victor Ponta, care a fost și el citat ca martor, încă nu a apărut la Tribunal.

Judecătorul Zgondea Gheorghe Tudorel, pe a cărui masă se află dosarul lui Valeriu Zgonea, a decis ca ședința de judecată să fie secretă, având în vedere calitatea publică a martorilor din dosar. Procurorul de caz s-a opus, în timp ce avocații lui Zgonea au fost de acord cu decizia, astfel că accesul jurnaliștilor în sală a fost interzis.

Anchetatorii îl acuză pe Valeriu Zgonea că în perioada în care a deținut funcția de președinte al Camerei Deputaților (iulie 2012 – aprilie 2013) a acceptat promisiunea făcută de Dumitru Dobrică, un consilier județean, de a primi foloase necuvenite în schimbul influenței pe care a dat de înțeles că o are asupra unor funcționari publici. Zgonea ar fi promis că îi va determina să numească o rudă a acestuia într-o funcție importantă.

Procurorii arată că Zgonea a primit ulterior de la Dumitru Dobrică foloase necuvenite în valoare de 62.143 lei (servicii de turism şi cheltuieli legate de construirea unei case de vacanţă în judeţul Covasna). Dumitru Dobrică a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu anchetatorii.

„La data de 22 aprilie 2013, ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu – Ştefan, persoana respectivă a fost numită în funcţia de preşedinte al Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informaţională, deşi nu avea pregătire de specialitate în domeniu. Ulterior, tot ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu – Ştefan, persoana respectivă şi-a păstrat funcţia la nivelul administraţiei publice centrale, fiind numită, la data de 23 ianuarie 2014, în funcţia de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale”, se arată într-un comunicat emis de DNA.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI