Laura Codruța Kovesi va afla în curând verdictul CSM în cazul său. Care sunt consecințele acestei rezoluții

Laura Codruța Kovesi va afla în curând verdictul CSM în cazul său. Care sunt consecințele acestei rezoluții
Laura Codruța Kovesi va afla în curând verdictul CSM

Laura Codruța Kovesi va afla în curând verdictul secției de procurori din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) cu privire la rapoartele întocmite de inspectorii judicari în cazul său. Fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) este acuzată de comportament abuziv față de subalternii săi și că a inserat probe dintr-un dosar într-un comunicat de presă.

Laura Codruța Kovesi va afla în curând verdictul CSM

Pe site-ul CSM a fost publicată ordinea de zi a ședinței de miercuri (12 iunie) soluționată. Cu privire la raportul întocmit de inspectorii judiciari referitor la manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului Justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu, pronunțarea a fost amânată pentru data de 24 iunie 2019. Cu alte cuvinte, Inspecția Judicară susține că, potrivit unor înregistrări apărute în spațiul public pe 18 iunie 2017, Laura Codruța Kovesi s-ar fi purtat abuziv cu subalternii săi.

Cu privire la cel de-al doilea raport, în care se precizează că fosta șefă a DNA ar fi inserat într-un comunicat de presă pasaje din înregistrările unor discuții care au fost purtate la sediul DNA Ploieşti și care au fost probe într-un dosar ce viza familia Cosma, CSM a decis să amâne pronunțarea pentru data de 18 septembrie 2019.

Acuzațiile formulate de Inspecția Judiciară nu au împiedicat-o pe Laura Codruța Kovesi să candideze pentru funcția de procuror șef al Parchetului European. Ea a declarat că nu are de gând să se retragă din cursă și a negat informațiile potrivit cărora ar urma să intre în politică.

„Nu, sub nicio circumstanţă. Până nu este finalizată procedura, am o şansă să obţin această funcţie şi lupt pentru şansa mea până în ultima secundă”, a spus Kovesi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI