Traian Băsescu, despre Codruța Kovesi la prezidențiale: „Ne-a păcălit pe toți!”

Traian Băsescu, despre Codruța Kovesi la prezidențiale: „Ne-a păcălit pe toți!”
Băsescu este de părere că fosta șefă DNA ar fi potrivită pentru o carieră în politică

Traian Băsescu are multe motive să se simtă dezamăgit de Laura Codruța Kovesi, având în vedere că ea a devenit „arma” care s-a întors împotriva fostului președinte. E un fel de-a spune, desigur, însă Băsescu o vede acum potrivită pentru alt rol.

Cum a devenit Kovesi un simbol al luptei împotriva corupției

Laura Codruța Kovesi a devenit una dintre cele mai cunoscute și mai importante personalități din România în ultimii ani. Când spuneai DNA, Direcția Națională Anti-Corupție, te gândeai imediat la Kovesi. Ea a ajuns un simbol în imaginarul colectiv, un simbol al luptei împotriva corupților din politică, dar mai mult a celor din PSD.

Kovesi a fost un fel de „reminiscență” a regimului Băsescu, de pe vremea când fostul președinte a pus bazele unei Justiții independente. A fost cea mai mare carte jucată de el de-a lungul mandatelor și a fost una bine lucrată și necesară pentru a avea un stat de drept. Pentru el, fosta șefă DNA a fost ca o armă bine instruită, doar că s-a dovedit a fi una mai corectă decât și-ar fi dorit însuși fostul șef al statului.

Traian Băsescu o vede pe Kovesi potrivită pentru o carieră în politică

Traian Băsescu, despre Codruța Koveși la prezidențiale
În spațiul public se știe că Traian Băsescu a fost cel care a pus bazele carierei din Justiție a lui Kovesi

Azi, el o privește potrivită pentru o carieră în politică pentru că ar avea talentul necesar de a „păcăli” oamenii:

„Codruţa Kovesi ar fi un om de talent. Aduceţi-vă aminte conferinţele de presă în care ne păcălea pe toţi. Are veleităţi de politician. Adică e convingătoare şi ştiţi de ce e convingătoare, pentru că ea este convinsă de ceea ce spune. Dar gândiţi-vă ce nivel de încredere era în Kovesi în timpul când era spectaculul din faţa DNA-ului, cu cătuşe …se bucurau oamenii ca la Dragnea, dar după ce au apărut falsurile de la Ploieşti, situaţiile încă nu foarte bine aprofundate de la Braşov, situaţia de la Oradea unde procurorii puneau la cale cum sa-i pună pe judecători sub control”, a spus Traian Băsescu la TVR, într-o emisiune.

Fostul președinte mai consideră că românii sunt un popor însetat de sânge, adică oamenilor le plac „execuțiile” publice, mai ales ale politicienilor și ale celor care duc un trai mai bun decât ei:

„A apărut Inspectia Judiciară care spunea, la DNA au fost stocate peste 3.000 de dosare împotriva magistraţilor, nerezolvate, ca să fie mijloc de şantaj, să urmeze propunerea DNA-ului şi nu să judece judecătorii corect. Ei, toate astea au diminuat din încredere, din simpatie, pentru că, sigur, românului îi place sângele, dar să fie, totuşi, un sânge justificat. Deci, părerea mea este că nu va candida, la cum o ştiu.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI