Laura Codruța Kovesi a recunoscut. Ce șanse mai are pentru funcția de procuror șef european: ”Până în ultima secundă!”

Laura Codruța Kovesi a recunoscut. Ce șanse mai are pentru funcția de procuror șef european: ”Până în ultima secundă!”
Kovesi se luptă în continuare pentru funcția de procuror șef european

Kovesi a recunoscut, în cadrul unui interviu pentru Politico, că se va lupta în continuare pentru a deveni procuror-șef european.

Kovesi se luptă în continuare să devină procuror-șef european

Laura Codruța Kovesi, fostă șefă a Direcției Naționale Anticorupție, se luptă pentru titulatura dorită, fiind una dintre cei doi candidați care au mai rămas în curs pentru numirea de procuror-șef al Uniunii Europene. Această funcție are rolul de a investiga infracțiunile legale. Kovesi este în mijlocul luptei pentru putere între Parlamentul European, ce o susține, și Consiliul Uniunii Europene, instituție care îi ține partea candidatului francez, Jean-Francois Bohnert. Din păcate, fosta șefă DNA a fost sabotată de propriul guvern care i-a adus acuzații grave.

„Sub conducerea mea, DNA a devenit un model de bune practici în sud-estul Europei cu privire la corupţia la nivel înalt. Faptul că am investigat atât de multe cazuri înseamnă că ştiu foarte bine care este ipologia infracţiunilor. Odată ce ştii cum se face fapta, ştii şi cum să-i prinzi”, spune Kovesi, care accentuează faptul că experienţa pe care a obţinut-o ar fi importantă şi la nivel european. „Corupţia nu s-a inventat în România, nu este un brand nou”
Laura Codruța Kovesi

Kovesi se luptă până în ultima clipă
Kovesi se luptă până în ultima clipă

Lipsa de sprijin din partea României nu este decisivă

Kovesi a negat speculațiile conform cărora ar dori să intre în politică și să candideze la președinția țării, cu mențiunea că nu are nicio intenție să părăsească titulatura de magistrat. „Ce este sigur este că sunt un candidat care nu se bucură de sprijinul statului român, în timp ce colegul meu francez se bucură de sprijinul statului francez.

În timpul negocierilor, sprijinuli pe care guvernul României îl oferă sau nu îl oferă poate să conteze”. La momentul actual, fosta șefă DNA așteaptă cu nerăbdare să vadă rezultatul negocierilor dintre Consiliul Uniunii Europene și Parlamentul European.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI