Laura Codruța Kovesi, susținută la Bruxelles de încă un stat din UE. Nimeni nu s-ar fi așteptat! Lovitură dură pentru Viorica Dăncilă și PSD

Kovesi, susținută de încă o țară din UE la Bbruxelles Sursa Foto: Financiar Times

Laura Codruța Kovesi este susținută de încă o țară din UE! Acestă veste fericită vine exact după anunțul lui Emmanuel Macron. Nimeni nu s-ar fi așteptat la această țară, care nu are niciun interes față de România pentru a-i fi alături lui Kovesi.

Kovesi, susținută la Bruxelles de încă o țară din UE

Lupta Laurei Codruța Kovesi este departe de a-și găsi sfârșitul. Cu toate astea, multe vești bune îi ies acesteia în drumul spre reușita visată. Cu toate că Partidul Social Democrat nu o dorește, o altă țară o susține. Este vorba de Bulgaria, care nu are niciun interes ascuns. Emmanuel Macron i-a promis lui Klaus Iohannis, în cadrul unei convorbiri telefonice din cursul zilei de vineri, că va urma să retragă candidatura lui Jean-Francois Bohnert de la șefia Parchetului European și o va susține pe Codruța Kovesi pentru funcția în cauză, conform Administrației Prezidențiale.

După ce anunțul președintelui Franței a fost făcut public, Bulgaria și-a anunțat susținerea față de candidatul român. Boiko Borisov, premierul Bulgariei, a susținut că țara o vrea pe Laura Codruța Kovesi la șefia Parcehtului European. Serviciul de presă al guvernului de la Sofia a confirmat oficial informația pentru btvnovinite.bg. ”Kovesi este principala favorită pentru ocuparea acestui post, în ciuda opoziției guvernului de la București. Ea a fost șefa Parchetului anticorupție din România, iar în prezent este anchetată pentru abuz în serviciu”, mai scriu jurnaliștii bulgari.

Kovesi, susținută la Bruxelles de încă un stat din Uniunea Eeuropeană
Kovesi, susținută la Bruxelles de încă un stat din Uniunea Eeuropeană

Președintele Franței crede în Kovesi

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut vineri, 19 iulie a.c., o convorbire telefonică cu Președintele Republicii Franceze, domnul Emmanuel Macron. Cei doi omologi au abordat o serie de teme europene, cu accent pe candidatul pentru funcția de procuror-șef european.

 În virtutea bunei colaborări și a bunei înțelegeri între cei doi șefi de stat, Președintele Emmanuel Macron i-a transmis Președintelui Klaus Iohannis că va retrage candidatura domnului Jean-François Bohnert și că o va susține pe doamna Laura Codruța Kövesi la conducerea Parchetului European”, a transmis Administrația prezidențială într-un comunicat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI