Emmanuel Macron o susține pe Kovesi la șefia Parchetului European. Ce i-a transmis lui Iohannis

Emmanuel Macron o susține pe Kovesi la șefia Parchetului European

Președintele Franței, Emmanuel Macron, o susține pe Laura Codruța Kovesi la șefia Parchetului European. Macron l-a sunat, vineri, pe președintele României, Klaus Iohannis și i-a promis că va retrage candidatura lui Jean-François Bohnert și o va susține pe fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Emmanuel Macron o susține pe Kovesi la șefia Parchetului European

Chiar dacă zilele trecute procurorii de la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) au decis să disjungă cauza care o privește pe Laura Codruța Kovesi din dosarul în care au fost trimiși în judecată Lucian Onea (fostul șef al DNA Ploiești) și procurorul Mircea Negulescu, fosta șefă a DNA se bucură în continuare de susținere în cursa pentru șefia Parchetului European.

Președintele Franței l-a sunat, vineri, pe Klaus Iohannis și după ce au discutat pe marginea unor teme legate de problemele europene, Macron i-a promis președintelui României că va fi alături de Kovesi în încercarea acesteia de a fi numită în funcția de procuror-șef al parchetului European.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut vineri, 19 iulie a.c., o convorbire telefonică cu Preşedintele Republicii Franceze, domnul Emmanuel Macron. Cei doi omologi au abordat o serie de teme europene, cu accent pe candidatul pentru funcţia de procuror-şef european. În virtutea bunei colaborări şi a bunei înţelegeri între cei doi şefi de stat, Preşedintele Emmanuel Macron i-a transmis Preşedintelui Klaus Iohannis că va retrage candidatura domnului Jean-François Bohnert şi că o va susţine pe doamna Laura Codruţa Kövesi la conducerea Parchetului European”, a transmis Administrația Prezidențială.

Gestul lui Macron vine la câteva zile după ce premierul României,Viorica Dăncilă, a anunțat că nu o va susține pe Kovesi la șefia Parchetului European.

„Doamna Kovesi trebuie să-și problemele din justiție (…) Ce vom face dacă acele acuzații sunt reale? Eu nu știu dacă sunt reale sau nu, este o ipoteză, dar cred că imaginea României ar fi afectată și eu îmi doresc ca imaginea țării mele să fie foarte bună”, a spus Dăncilă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI