Larisa Iordache se luptă pentru finala de la bârnă la JO 2020. Care e starea medicală a campioanei române

Larisa Iordache se luptă pentru finala de la bârnă la JO 2020. Care e starea medicală a campioanei române
Larisa Iordache se luptă pentru finala de la bârnă la JO 2020. Care e starea medicală a campioanei române

Larisa Iordache se luptă pentru finala de la bârnă la JO 2020. Campioana română trage de ea însăși pentru a reuși o mare performanță la Tokio. Accidentată la glezna stângă în calificările probei, Larisa se află la doar o zi de concursul unde ar putea câștiga o medalie.

Larisa Iordache se luptă pentru finala de la bârnă la JO 2020

Larisa Iordache a ajuns la JO 2020 la puțină vreme după decesul mamei sale. Un eveniment tragic, dar cu care a fost nevoită să se lupte pentru a participa la Olimpiada de la Tokio. A renunțat, totuși, la concursul de individual compus pentru a se concentra pe proba de bârnă. „Puntea suspinelor” i-ar putea aduce, în sfârșit, zâmbetul pe chip multiplei laureate olimpice, mondiale și europene.

Dar, în calificările probei, Larisa Iordache a suferit, la aterizare, o entorsă la gleznă. Una care a necesitat câteva zile de pauză, dar și un tratament adecvat. Joia trecută, ea se declara optimistă în privința finalei ce va avea loc miercuri, 3 august,  la Ariake Gymnastic Center.

Mulțumesc fanilor pentru toată susținerea din ultimele zile, pentru gândurile pozitive și pentru încrederea pe care mi-o oferă și pe care mi-au oferit-o în ultimele zile. Sper din suflet să fim fericiți după finala la bârnă”, a transmis Larisa Iordache într-un mesaj postat pe contul oficial de Facebook al Federației Române de Gimnastică.

Care e starea medicală a campioanei române

Cu o zi înaintea finalei de la JO 2020, Larisa Iordache încă se confruntă cu dureri la glezna cu probleme. Dar e decisă să participe la finala la bârnă, cu orice preț.

Tragem până în ultimul moment. Nu ne gândim sub nicio formă ca Larisa să renunțe la finală. (…) O doare piciorul, nu poate să împingă în el pentru coborâre și pentru flick-flack-ul de 360 de grade. A reușit să facă două flick-uri, o piruetă, dar deocamdată e greu. Sperăm să mai scadă intensitatea durerii. (…) Infiltrații a făcut o singură dată la clinica din Satul Olimpic, în rest e pe tratament fizioterapeutic, antiinflamatorii”, a declarat antrenorul Cristi Moldovan pentru GSP.

Moldovan a mai spus că Larisei nu îi este teamă de nicio adversară, ci e doar dezamăgită că accidentarea o împiedică să se pregătească așa cum își propusese.

Nu e speriată, fiindcă nu-i e teamă de nicio adversară, ci e dezamăgită că nu se poate pregăti așa cum trebuie. Le vede pe celelalte fete cum se antrenează normal, ea e nevoită să fie circumspectă, nu e plăcut.

La mijloc e și o artroză care deja exista la gleznă, în afara leziunii de acum. Dar încercăm să-i ținem psihicul ridicat, astfel încât la concurs să fie la nivelul maxim posibil”, a mai spus antrenorul Cristian Moldovan, conform sursei citate.

Larisa ar urma să intre a treia în concursul de la bârnă, dar listele se definitivează cu 24 de ore înaintea startului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI