Larisa Iordache, prezentată în New York Times. Cum a fost descrisă gimnasta în celebra publicaţie

Larisa Iordache, prezentată în New York Times. Cum a fost descrisă gimnasta în celebra publicaţie
Larisa Iordache poate deveni noua campioană olimpică la Tokyo

Larisa Iordache se află în aceste zile la Jocurile Olimpice de la Tokyio 2020. Presa americană reamintește publicului despre un moment inedit de acum 7 ani, moment care le-a avut în prim plan pe gimnasta română și pe americanca Simone Biles. Celebra publicație The NewYork Times îi aduce un elogiu, dar în același timp recunoaște că gimnasta noastră are șansa de a o învinge anul acesta pe Biles.

Larisa Iordache salvatoarea de la Campionatele Mondiale din China

The NewYork Times scrie într-un amplu articol despre cariera gimnastei române Larisa Iordache, dar și despre faptul că tânăra de 25 de ani poate deveni ceea ce Nadia Comăneci a reprezentat pentru gimnastica românească în anii 70. Editorialul vorbește pe larg despre cariera tinerei dar și despre un moment inedit întâmplat acum 7 ani.

Avea 18 ani când Larisa a participat la Campionatele Mondiale din China. A urcat atunci pe podium, alături de o altă gimnastă, Simone Biles, cea care de altfel a câștigat și aurul atunci. Gimnasta noastră a câștigat argintul la acele Campionate Mondiale. Ineditul momentului de premiere a devenit viral, după ce o albină s-a așezat pe buchetul de flori primit de Biles odată cu medalia de aur.

Momentul surprins pe camerele de luat vederi o arată pe Biles aruncând buchetul de flori și ascunzându-se în spatele româncei. Publicația americană îi aduce astfel un elogiu tinerei Larisa Iordache, denumind-o salvatorea de la Campionatele Mondiale din China.

Acidentările s-au ținut lanț

În anii care au urmat Larisa a fost urmărită de ghinioane, având parte de accidentări dure care au scos-o din circuit. Una dintre accidentări s-a produs 2015, când România a participat la Campionatele Mondiale de la Rio. Atunci Larisa și-a rupt un deget, ţinând-o acasă. Din păcate, în 2015, România a terminat penultima în clasamentul final. La 20 de ani Larisa Iordache se gândea serios să se retragă, dar motivată fiind, decide să nu facă acest lucru.

A venit anul 2020, când Larisa Iordache are parte de alte probleme de sănătate. Pandemia a determinat amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020. Cu exact o lună înainte de Campionatele Naționale de Gimnastică, Larisa Iordache este diagnosticată în octombrie ca fiind infectată cu covid.

Larisa Iordache poate deveni noua campioană olimpică la Tokyo

Deși încă în recuperare participă în noiembrie, ca mai apoi să meargă la Campionatele Europene de la Basel, Elveţia. Evenimentul sportiv din Elveția a reprezentat ultima ei şansă pentru olimpiada de anul acesta. Cu toate că medicii i-au recomandat să se retragă, Larisa Iordache participă și se califică la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„Am făcut totul pe riscul meu, pentru că nu puteam renunţa. M-am ridicat, m-am încălzit, m-am obişnuit puţin cu durerea şi în mintea mea a fost doar: „ Ai de făcut un singur exerciţiu la fiecare eveniment – poţi rezista! Ai trecut prin multe până ai ajuns aici şi nu ai voie să renunţi!”, povește Larisa Iordache.

Starea de sănătate a sportivei a fost una gravă, suferind o infecţie renală destul de gravă încât a fost internată în acea noapte, dar cu toate astea Larisa Iordache a câştigat ultimul loc olimpic. Acum, la Tokyo gimnasta nu va putea participa la probele pe aparate, spune Federația Română de Gimnastică, din cauza unei leziuni la gleznă, dar va putea concura la proba de la bârnă, unde poate deveni campioană olimpică, în dauna Simonei Biles.

La 25 de ani, încă accidentată, Larisa Iordache dă dovadă de putere, determinare și pasiune pentru gimnastică. Rămâne să vedem ce va face astăzi, când va intra la proba de la bârnă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI