Larisa Iordache a făcut anunțul crunt înaintea finalei de la JO 2020. Mesajul superb al COSR

Larisa Iordache a făcut anunțul crunt înaintea finalei de la JO 2020. Gimnasta de 25 de ani a venit cu mari speranțe la Tokio. Dar situația medicală a determinat-o să renunțe la concursul de individual compus și să se concentreze pe finala la bârnă. Dar, în seriile probei, Larisa a suferit o accidentare la gleznă care i-a dat peste cap planurile inițiale.

Larisa Iordache a făcut anunțul crunt înaintea finalei de la JO 2020

Larisa Iordache a făcut anunțul crunt înaintea finalei de la JO 2020. Multipla laureată olimpică, mondială și europeană e urmărită de ghinion. După ce s-a confruntat, înainte de Olimpiadă cu decesul mamei sale, Larisa Iordache a găsit forța de a se prezenta la Tokio, dornică de o medalie. Dar, la fața locului, ea a decis să renunțe la concursul la individual compus și să se concentreze pe proba de bârnă. Una în care avea mari speranțe la o medalie.

Deși a avut a 4-a notă din seriile probei, Larisa a suferit o accidentare la gleznă la finalul exercițiului, la aterizare. Dar lucrurile păreau că pot fi rezolvate până în ziua finalei probei. Adică, astăzi, 3 august.

Am fost puțin speriată deoarece nu am avut o pregătire exact așa cum mi-am dorit pentru Jocurile Olimpice, dar mă bucur că am putut să rămân psihic tare și să fiu aici. (…) Cred că e ceva normal pentru mine să concurez cu dureri. Am intrat cu dureri de gleznă. În finală, sper din suflet să mă regăsesc pe bârnă ca și astăzi.

Mă bucur că am ajuns aici, mă bucur că am putut să performez, în limita bunului simț și să pot să fac o bârnă cât de finală. Până în finală mai am 8 zile în care să reglez ceea ce am greșit astăzi, micile greșeli avute. Vreau să fiu puternică, de asta am nevoie”, a spus Larisa Iordache, la finalul probei, potrivit GSP.

Mesajul superb al COSR

Cu câteva zile înainte de finală, Larisa Iordache era încă optimistă. Deși mai resimțea dureri la gleznă, ea spera să își facă fanii fericiți după finala probei.

Mulțumesc fanilor pentru toată susținerea din ultimele zile, pentru gândurile pozitive și pentru încrederea pe care mi-o oferă și pe care mi-au oferit-o în ultimele zile. Sper din suflet să fim fericiți după finala la bârnă”, se scria în mesajul Larisei, postat pe contul oficial de Facebook al FRG.

Marți, pentru Larisa Iordache, totul s-a terminat înainte de a începe. La încălzirea dinaintea concursului a simțit că nu se poate baza pe piciorul accidentat. În lacrimi, marea campioană a fost obligată să renunțe la participarea în finala probei. Vestea a fost consemnată pe contul de Facebook al COSR printr-un superb mesaj de încurajare și apreciere la adresa gimnastei care a făcut deja istorie pentru România.

Fără Larisa Iordache în finală olimpică!
Problemele de la gleznă o împiedică pe Larisa să concureze azi. A încercat la încălzire câteva mișcări dar ea nu poate împinge în picior iar riscul unei accidentări e imens în aceste condiții.
Toți suntem lângă ea! Capul sus, Larisa! Știm că în condiții normale ai fi luptat, ai fi arătat cât de frumoasă e gimnastica ta”, se arată în mesajul postat de COSR pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI