Larisa Iordache, anunț de ultimă oră de la Tokyo. Decizia radicală luată de gimnastă la JO 2021

Larisa Iordache, anunț de ultimă oră de la Tokyo. Decizia radicală luată de gimnastă la JO 2021
Larisa Iordache, anunț de ultimă oră de la Tokyo. Decizia radicală luată de gimnastă la JO 2021

Larisa Iordache are probleme la Tokio. Multipla medaliată olimpică, mondială și europeană a luat o decizie radicală înaintea debutului competiției de gimnastică. Acum o lună, Larisa și-a pierdut mama, un eveniment tragic ce s-a petrecut puțin după ce gimnasta a împlinit 25 de ani.

Larisa Iordache, anunț de ultimă oră de la Tokyo

Larisa Iordache a dat o veste proastă de la Tokio. Campioana româncă a suferit o teribilă pierdere cu doar o lună înainte de începerea Jocurilor Olimpice. Mama sa, care a sprijinit-o în întreaga carieră, a pierdut lupta cu o boală necruțătoare.

Sufletul să îți rămână liniștit, mami! Mereu în inima, sufletul și mintea mea, vei rămâne cel mai puternic om din lume. Te iubesc”, a fost mesajul postat de campioană, după decesul celei care i-a dat viață.

Deși prezența la Olimpiadă a fost pusă pentru o clipă în cumpănă, Larisa a găsit forța de a continua. Ea se află deja la Tokio, alături de ceilalți 100 de sportivi ce reprezintă România la actuala ediție a Jocurilor Olimpice. În afara ei, țra noastră mai e reprezentată la gimnastică de Maria Holbură și de Marian Drăgulescu.

Decizia radicală luată de gimnastă la JO 2021

După pierderea suferită de Larisa Iordache, Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a declarat că Federația și COSR îi oferă tot suportul pentru a reuși să concureze la Olimpiadă

Larisa beneficiază de tot suportul nostru. Al Federației și al întregului staf care o va însoți atât la Jocurile Olimpice, cât și pe parcursul acestei perioade de pregătire până la plecarea în Japonia. Chiar psihologul echipei olimpice, Alina Gherghișan, este foarte apropiată de Larisa. Știm că este un caz special, un caz particular. De aceea, acordăm mare atenție Larisei. Eu cred că așa cum știu eu relația dintre Larisa și antrenorii ei, soții Moldovan, și psihologul echipei, Alina Gherghișan, vor reuși să o coordoneze și să o consilieze pe Larisa pentru a face față acestei perioade și a trece cu bine de această pregătire până la plecarea la Jocurile Olimpice.”, a declarat Mihai Covaliu pentru playsport.ro.

Astăzi, din păcate, dinspre Larisa Iordache a venit o veste mai puțin bună. Gimnasta a decis să participe doar la proba de bârnă, nu și la cea de individual compus. Larisa acuză dureri la gleznă și simte că nu ar putea face față tuturor aparatelor. Maria Holbură va rămâne singura gimnastă care va concura la individual compus pentru România la Jocurile Olimpice.

Mă doare foarte rău glezna. Durerile sunt foarte greu de suportat. Am avut antrenament și în sala de competiții, iar bârna pe care vom concura îmi place foarte mult. Sper ca în calificări să am o zi bună, să fiu liniștită când mă voi prezenta în fața arbitrelor!”, a fost mesajul Larisei Iordache transmis pe contul de Facebook al Federației Române de Gimnastică.