Laptele auriu e vital pentru sănătatea ta. Previne boli nemiloase

Laptele auriu e vital pentru sănătatea ta. Previne boli nemiloase
Beneficiile laptelui auriu?

Ce este laptele auriu? Mulți nu știu cât de benefic este pentru trup. Acesta previne boli nemiloase. Specialiștii indică toate lucrurile pe care trebuie să le știi.

Ce beneficii are laptele auriu?

Există o băutură numită laptele auriu, care constă în lapte cald cu turmeric și miere. Aceasta se face din ce în ce mai auzită în țările vestice. La bază este o băutură tradițională care e apreciată în mai multe țări fiind un tonic pentru sistemul imunitar, dar și ca remediu pentru mai multe tipuri de afecțiune.

Turmericul e un condiment foarte popular în cultura și bucătăria asiatică ce oferă preparatelor o culoare galbenă. De asemenea, e folosit în medicina ayurvedică de secole datorită caracterului puternic antioxidant.

Antioxidanții luptă împotriva deprecierii celulare și protejează organismul de stresul exidativ cauzat de radicalii liberi. În plus, contribuie în mod activ la buna funcționare a celulelor.

Turmericul în combinație cu miere este un stimulent antioxidant puternic și care poate fi consumat cu ușurință cu lapte. Mierea vine și ea cu un număr impresionant de vitamine și minerale, printre care se numără calciul, magneziul, potasiul, fierul, sodiul, vitaminele A și C care contribuie la buna funcționare a creierului. De asemenea, poate fi consumat ca atare cu apă, dar este mai plăcut cu lapte.

Aliații inimii

„Bolile de inimă reprezintă cauza numărul unu de deces pe plan global. O metodă de a preveni riscul de afecțiuni cardiovasculare este să consumi lapte auriu, bogat în turmeric și miere, care au acțiune dovedită în acest sens. Atât turmericul, cât și mierea de albine, au caracter antiinflamator și protejează vasele de sânge.

În plus, curcuminul conținut de turmeric poate îmbunătăți funcția endotelială. Endoteliul este membrana ce căptușește interiorul vaselor de sânge și este strâns legată de sănătatea inimii. Proprietățile antiinflamatorii și antioxidante ale mierii și turmericului pot, de asemenea, preveni diverse alte complicații asociate cu bolile de inimă, mai ales stresul oxidativ.

Turmericul și mierea sunt de ajutor și pentru ameliorarea stării de spirit, având proprietăți asociate cu diminuarea simptomelor de depresie. Potrivit unui studiu3 efectuat, timp de șase săptămâni, pe 60 de persoane cu tulburări depresive majore, cărora li s-a administrat fie un supliment cu turmeric, fie un antidepresiv, fie o combinație dintre cele două, grupul care a primit turmeric a manifestat îmbunătățiri la nivelul stării de spirit similare cu cele ale grupului aflat pe antidepresive. Mai mult, grupul care a primit o combinație de antidepresive și turmeric a raportat cele mai mari îmbunătățiri în simptomatologie.”, arată exquis.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI