Lapte praf pentru copii. Când se folosește corect, de fapt, și de ce este important

Lapte praf pentru copii. Când se folosește corect, de fapt, și de ce este important
Lapte praf pentru copii.

Se știe că alimentația bebelușului se bazează în primele luni de viață numai pe lapte. Deși este indicat laptele matern, în lipsa lui se poate apela la formula de lapte praf.

Lapte praf pentru copii

Un nou-născut are numai trei cerințe. Are nevoie de căldura mamei sale, de hrană și de siguranță, iar alăptarea le satisface pe toate cele trei.

Laptele praf ori formula reprezintă un substitut pentru laptele matern. Nu toate femeile pot să producă suficient lapte pentru a satisface nevoile micuților. Laptele matern este alimentul ideal pentru copil, însă azi formulele sunt deja complete. Bebelușii hrăniți cu formulă mănâncă, de asemenea, mai puțin, asta pentru că este ușor digerabil, stomacul trebuie să facă mai puțină muncă. Laptele praf vine la pachet cu minerale și este a doua cea mai bună alternativă la laptele matern.

Cu toate că se recomandă alăptarea exclusivă a unui copil în primele șase luni de viață, iată ce ce beneficii are laptele praf.

Aceste formule pentru sugari sunt îmbogățite cu fier, calciu și vitamine, ajutând la combaterea anemiei la sugari.

Laptele praf este confortabil și accesibil peste tot. De asemenea, laptele praf poate interveni în ameliorarea disconfortului mamelonului.                    .

Întrucât nutrienții din alimente pe care le mănâncă mama sunt transmise copilului prin laptele matern, acestea ar trebui să manifeste prudență în aportul alimentar.

De ce au nevoie copiii de lapte praf

Sunt mai multe motive pentru care copiii au nevoie și de lapte praf, iar acestea se pot exemplifica așa:

Fie mama nu poate alăpta din diverse motive, fie copiii au anumite probleme de sănătate şi au nevoie de suplimente cu lapte praf, fie copiii sunt născuţi prematuri sau sunt malnutriti, fie copiii au intoleranţă la lactoză caz în care trebuie să folosească formule cât mai speciale.

De menționat este că hrănirea bebeluşului cu o formulă de lapte praf trebuie să se facă numai în situația în care mama nu are lapte matern de oferit. Îm plus, pe piaţa exista numeroase tipuri şi mărci de lapte formula, chiar și pentru bebeluşii ce au un stomac mai sensibil ori care au anumite intoleranțe.

Medicul pediatru este cel care știe să recomande un anumit tip de formula pentru copilul tău. În alegerea laptelui praf potrivit se iau în considerare factori precum vârsta bebelușului și compoziția laptelui. Pe lângă substanțele și elementele care se găsesc în laptele praf, de asemenea, lipsa zahărului trebuie să fie, la fel, un criteriu important în alegerea formulei de lapte pentru bebeluș. Trebuie să citești etichetele formulelor de lapte cu atenție.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI