Ladislau Boloni, la un pas de păcăleala financiară a carierei. Cât ar fi plătit dacă și-ar fi reziliat contractul de selecționer

Ladislau Boloni, la un pas de păcăleala financiară a carierei. Cât ar fi plătit dacă și-ar fi reziliat contractul de selecționer
Ladislau Boloni a fost la un pas să devină, pentru a doua oară, selecționerul echipei naționale de fotbal

Ladislau Boloni, la un pas de păcăleala financiară a carierei. Tehnicianul de 68 de ani a fost aproape de a prelua postul de selecționer al României. Dar negocierile cu șefii FRF s-au au eșuat, astfel că, marți, Edi Iordănescu a fost anunțat ca înlocuitor al lui Mirel Rădoi pe banca tricolorilor. Ladislau Boloni a explicat care au fost motivele pentru care discuția cu federalii nu a avut succes.

Ladislau Boloni, la un pas de păcăleala financiară a carierei

Ladislau Boloni, la un pas de păcăleala financiară a carierei. Antrenorul care l-a descoperit pe Cristiano Ronaldo pe când o pregătea pe Sporting Lisabona a fost aproape de a deveni noul selecționer al naționalei României. Deși înțelegerea cu FRF părea, la un moment dat, „bătută în cuie”, ea nu s-a finalizat. Prin urmare, Edi Iordănescu a fost alesul final al federalilor pentru înlocuirea lui Mirel Rădoi pe banca tricolorilor.

Ladislau Boloni a explicat, miercuri, într-o conferință de presă, care a fost principalul motiv al eșuării negocierilor cu FRF. Acesta a fost legat de existența unui așa-numit „obiectiv intermediar” sau „secundar”, ce viza prestația din Liga Națiunilor.

„Eu doream să ajung la un acord, poate și ei, dar ne împiedicam tot timpul de acest obiectiv intermediar. Eu doream ștergerea obiectivului intermediar din Liga Națiunilor. Eu doream să mă folosesc de competiție pentru a pregăti meciurile de calificare la Campionatul European.

Dacă terminam contractul după 5 luni nu era niciun fel de recompensă financiară. Mi-au zis că nu pot ține un antrenor care pierde pentru că au alte obiective. Pai, atunci, de ce dracu’ mă cauți pe mine? Acest tratament mă deranja”, a declarat Loți Boloni.

Cât ar fi plătit dacă și-ar fi reziliat contractul de selecționer

Ladislau Boloni a mai spus că făcuse, oricum, un compromis pe latura financiară. El solicita un salariu mai apropiat de al lui Christoph Daum, decât al lui Mirel Rădoi. Neamțul Daum a avut un salariu de 540.000 de euro pe an la naționala României, în perioada 2016-2017,  adică de 45.000 de euro lunar.

Mirel Rădoi, în schimb, a fost remunerat cu 250.000 de euro pe an, un pic peste 20.000 de euro lunar. FRF i-a oferit lui Ladislau Boloni suma de 300.000 de euro pe an, dar tehnicianul de 68 de ani a solicitat un salariu de 500.000 de euro pe sezon.

Ladislau Boloni a dezvăluit și un alt amănunt din negocieri. Tehnicianul ar fi urmat să plătească 1 milion de euro dacă și-ar fi reziliat contractul cu FRF înainte de termen. În schimb, în cazul demiterii, el nu ar fi primit nicio compensație financiară.

„Mi s-a spus: „Ok, acceptăm…”, m-am bucurat, „…dar atunci cerem un milion de euro la o plecare a selecționerului”. Deci dacă părăseam eu echipa națională, plăteam un milion de euro, contra zero din partea lor. Nu primeam nimic dacă eram demis, dar trebuia să dau un milion dacă voiam să plec.

Nu pentru prima dată am fost păcălit sau nu pentru prima dată am apreciat eu ceva greșit și sper că și de acum încolo să mi se întâmple chestii din astea, să apreciez greșit sau să fiu păcălit, pentru că asta este viața”, a spus Ladislau Boloni, conform ProSport.

Ladislau Boloni a fost selecționerul naționalei, vreme de un an, între iulie 2000 și iulie 2001. Bilanțul său a fost de 8 victorii, 2 egaluri, 3 înfrângeri, în 13 partide. În acel mandat, Boloni preluase România la startul preliminariilor pentru Mondialul din 2002 şi a demisionat înainte de ultimele două meciuri, pentru a pleca la Sporting Lisabona.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI