Ladislau Boloni i-a demolat pe fotbaliștii de la națională: „Nu găsești un jucător talentat”

Ladislau Boloni i-a demolat pe fotbaliștii de la națională: „Nu găsești un jucător talentat”
Ladislau Boloni a dat un verdict dur în privința actualei generații de jucători ai echipei naționale

Ladislau Boloni i-a demolat pe fotbaliștii de la națională. Tehnicianul de 68 de ani a explicat, într-o conferință de presă susținută miercuri, motivele pentru care nu a ajuns la un acord cu FRF pentru preluarea postului de selecționer. Cu aelași prilej, Ladislau Boloni și-a spus părerea și despre actuala generație de fotbaliști de la națională, iar aceasta nu a fost deloc una măgulitoare.

Ladislau Boloni i-a demolat pe fotbaliștii de la națională

Ladislau Boloni i-a demolat pe fotbaliștii de la națională. Antrenorul de 68 de ani a fost foarte aproape de preluarea postului de selecționer. Boloni a explicat, miercuri, într-o conferință de presă, motivele pentru care nu a ajuns la un acord cu șefii FRF.

Ladislau Boloni s-a declarat uimit și deranjat de impunerea unui „obiectiv intermediar” în contractul ce ar fi urmat să-l semneze. Acesta era legat de rezultatele României în Liga Națiunilor. Și asta, în ciuda faptului că obiectivul principal era calificarea la Euro 2024 din Germania.

„Eu doream să ajung la un acord, poate și ei, dar ne împiedicam tot timpul de acest obiectiv intermediar. Eu doream ștergerea obiectivului intermediar din Liga Națiunilor. Eu doream să mă folosesc de competiție pentru a pregăti meciurile de calificare la Campionatul European.

Dacă terminam contractul după 5 luni nu era niciun fel de recompensă financiară. Mi-au zis că nu pot ține un antrenor care pierde pentru că au alte obiective. Pai, atunci, de ce dracu’ mă cauți pe mine? Acest tratament mă deranja”, a declarat, printre altele, Ladislau Boloni.

„Nu găsești un jucător talentat”

Ladislau Boloni s-a referit, printre altele, și la actuala generație de tricolori. Tehnicianul a declarat că nu cunoaște 100% tot lotul echipei naționale, dar e de părere că aceștia clachează prea ușor, chiar și după un meci bun.

„Nu am curajul să afirm că știu lotul echipei naționale 100%, dar am în fața ochilor jucătorii și posibilitățile pe care această echipă le au. Echipa României poate face un meci deosebit de bun, ca imediat după să clacheze. Ce mă enervează cel mai mult în această privință e că ne inflamăm când batem echipe precum Luxemburg cu 3-0. Eu văd nivelul mai sus.

Am curajul să spun asta: cunosc mirosul vestiarului din Occident, pretențiile să poți ajunge acolo. Eu știu ce trebuie să le spun jucătorilor, văd calitățile lor. O singură calitate caut la jucători. Una singură, dar aia să fie de nivel internațional”, a declarat Ladislau Boloni, conform playsport.ro.

Ce părere are despre Cristi Chivu și Adrian Mutu

Boloni a dat un verdict dur în privința generației lui Ianis Hagi&Co, el fiind de părere că nu există niciun jucător talentat în naționala de azi, ultimii fiind Cristi Chivu și Adrian Mutu, de-acum 15 ani.

Astăzi, din păcate, în echipa națională a României, capabilă să facă meciuri foarte bune, dar și inexplicabil de slabe, tristețea este – să mă ierte jucătorii, nu arăt absolut deloc cu degetul către ei – că nu găsești un jucător talentat în fotbalul românesc.

Este opinia mea. Sigur, aprecierile mele pot fi greșite. Ultimii jucători de anvergură internațională sunt Cristi Chivu și Adi Mutu. Greșesc cumva? Și asta a fost acum aproape 15 ani!”, a mai declarat antrenorul.

Ladislau Boloni a mai adăugat că și l-ar fi dorit ca secund pe Adrian Ursea, cel care a antrenat-o cu succes pe Nice, echipa din prima ligă franceză. Dar șefii FRF i-au sugerat să aleagă dintr-o listă cu nume agreate de federație, printre care se aflau Adrian Mutu, Liviu Ciubotariu și Emil Săndoi. Boloni este liber de contract din mai 2021, după ce a fost demis de la cârma celor de la Panathinaikos Atena.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI