Ladislau Boloni joacă tare pentru postul de selecționer al României. De ce s-au blocat negocierile cu FRF

Ladislau Boloni joacă tare pentru postul de selecționer al României. De ce s-au blocat negocierile cu FRF
Ladislau Boloni își negociază „la sânge” contractul pentru postul de selecționer al naționalei României

Ladislau Boloni joacă tare pentru postul de selecționer al României. Fostul mare internațional este aproape de a prelua locul lăsat liber pe banca tricolorilor de Mirel Rădoi. Tehnicianul de 68 de ani și șefii FRF au avut mai multe runde de negocieri în Franța, dar și în București. Cu toate că numirea sa era dată „99% sigură”, au apărut anumite probleme în calea materializării acesteia.

Ladislau Boloni joacă tare pentru postul de selecționer al României

Ladislau Boloni joacă tare pentru postul de selecționer al României. Fostul internațional român este cel de-al patrulea tehnician cu care FRF negociază pentru preluarea postului lăsat liber de Mirel Rădoi. Până acum, federalii i-au abordat, fără succes, pe Gică Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu.

Ladislau Boloni a mai fost selecționerul naționalei, vreme de un an, între iulie 2000 și iulie 2001. Bilanțul său a fost de 8 victorii, 2 egaluri, 3 înfrângeri, în 13 partide. În acel mandat, Boloni preluase România la startul preliminariilor pentru Mondialul din 2002 şi a demisionat înainte de ultimele două meciuri, pentru a pleca la Sporting Lisabona.

Boloni și șefii FRF au avut mai multe runde de negocieri, atât la Nice, unde e reședința antrenorului, cât și în București. Boloni a sosit în țară, săptămâna trecută, tocmai pentru a finaliza discuțiile pentru preluarea postului. Conform gsp.ro, apropiați de-ai antrenorului au spus că „99% el va fi noul selecționer!”.

De ce s-au blocat negocierile cu FRF

Loți Boloni și șefii de la Casa Fotbalului nu au ajuns, deocamdată, la acordul așteptat de toată lumea. Antrenorul a plecat, de altfel, la Tg. Mureș, orașul său natal, iar întoarcerea sa e așteptată „ca pe ace” de Răzvan Burleanu &Co. Discuțiile dintre cele două părți se pare că s-au blocat pe anumite aspecte. Primul ar fi salariul, problemă aflată în strânsă legătură cu durata contractului.

Conform Playsport, Loți Boloni ar accepta un salariu de 300.000 de euro net doar dacă ar avea în spate certitudinea unui angajament până în 2026, adică 1,2 milioane de euro pentru întreaga perioadă. Aceasta ar însemna inclusiv prezența pe banca tricolorilor la preliminariile Cupei Mondiale din 2026.

FRF dorește, în schimb, să-i ofere un contract tot pe 2 ani, cum a fost și în cazul lui Mirel Rădoi. Acesta ar cuprinde partidele din Liga Națiunilor și din preliminariile Euro 2024. În acest caz, Ladislau Boloni dorește un salariu de minimum 400.000 de euro pe an, scrie sursa citată.

Tehnicianul și-ar dori în staff specialiști din străinătate

Acest lucru nu e în concordanță cu strategia bugetară a federației. În plus, FRF ezită să fie de acord cu ideea lui Boloni privind cooptarea în staff-ul tehnic a unor specialiști din străinătate.

„Discuțiile sunt acum inclusiv pe componența echipei selecționerului, iar sugestiile lui Loți de a coopta oameni de peste hotare nu e tocmai pe gustul federației, fiindcă la mijloc intră nu doar salariul, ci și casă, mașină, eventuale pachete de bilete de avion dus-întors. Iar asta duce la umflarea bugetului”, a explicat o sursă Playsport.

Ladislau Boloni are două titluri de campion, cucerite în Portugalia și Belgia, cu Sporting Lisabona, respectiv Standard Liege. Pe când se afla la cârma echipei portugheze, 2001 – 2003, l-a promovat în prima garnitură pe tânărul, pe atunci, Cristiano Ronaldo.

Naționala României are programate 2 meciuri amicale în luna martie, cu Grrecia și Israel. În luna iunie, tricolorii vor debuta și în Liga Națiunilor unde sunt într-o grupă cu Muntenegru, Finlanda și Bosnia-Herțegovina.