Ladislau Boloni, noul selecționer al echipei naționale?! A ajuns la București și totul pare o formalitate: „99% semnează”

Ladislau Boloni, noul selecționer al echipei naționale?! A ajuns la București și totul pare o formalitate: „99% semnează”
Ladislau Boloni ar fi la cel de-al doilea mandat pe banca tricolorilor, după cel din perioada 2000 - 2001

Ladislau Boloni, noul selecționer al echipei naționale?! Tehnicianul de 68 de ani este foarte aproape de a deveni înlocuitorul lui Mirel Rădoi pe banca tricolorilor. Loți Boloni a sosit, joi, în București, pentru a purta discuțiile finale cu șefii FRF. El a mai antrenat prima reprezentativă în perioada iulie 2000 – iulie 2001.

Ladislau Boloni, noul selecționer al echipei naționale?!

Ladislau Boloni, noul selecționer al echipei naționale?! Șefii FRF se apropie de finalul căutărilor unui înlocuitor pentru Mirel Rădoi pe banca tricolorilor. Pe rând, Gică Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu au declinat, din diferite motive, oferta federalilor.

Favorit la preluarea postului de selecționer al naționalei devenise Adrian Mutu, fostul tehnician de la tricolorii U21. Cu toate acestea, președintele FRF, Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță, directorul tehnic, s-au deplasat la Nice, în Franța, pentru a-l aborda pe Ladislau Boloni (68 de ani), fostul mare internațional român și antrenorul care l-a descoperit pe Cristiano Ronaldo la Sporting Lisabona.

„Sunt încă discuții. Urmează să mai avem mâine, poimâine, discuții cu Loți. Vedem, mergem la Nisa, vine el la București. Sunt discuții cu toate variantele care au fost, cele trei-patru. Se poate întâmpla și să vină la București. Acum, nu este sigur”, a spus cel poreclit „Lippi”, conform digisport.ro.

A ajuns la București și totul pare o formalitate: „99% semnează”

Ladislau Boloni a sosit, joi, în București. El a fost așteptat la aeroport chiar de Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF. Boloni, cunoscut ca tip sobru, chiar a glumit cu ziariștii prezenți la fața locului.

„Mă bucur că sunteţi mulţi. V-am adus cadouri, dar sunteţi atât de mulţi încât nu pot să dau la toată lumea. Vă doresc la mulţi ani, sănătate multă”, a spus tehnicianul cu o notă de umor.

Conform gsp.ro, apropiați de-ai antrenorului au spus că „99% el va fi noul selecționer!”. Ladislau Boloni a mai fost selecționerul naționalei, vreme de un an, între iulie 2000 și iulie 2001. Bilanțul său a fost de 8 victorii, 2 egaluri, 3 înfrângeri, în 13 partide. În acel mandat, Boloni preluase România la startul preliminariilor pentru Mondialul din 2002 şi a demisionat înainte de ultimele două meciuri, pentru a pleca la Sporting Lisabona.

Ladislau Boloni are două titluri de campion, cucerite în Portugalia și Belgia, cu Sporting Lisabona, respectiv Standard Liege. Pe când se afla la cârma echipei portugheze, 2001 – 2003, l-a promovat în prima garnitură pe tânărul, pe atunci, Cristiano Ronaldo.

După un meci amical cu Manchester United, viitorul CR7 a fost transferat de gruparea engleză la conducerea căreia se afla Sir Alex Ferguson, în 2003. Ladislau Boloni este liber de contract din mai 2021, când a fost demis de clubul Panathinaikos Atena, după doar 6 luni de mandat.

Naționala României are programate 2 meciuri amicale în luna martie, dintre care unul, pe 29 martie, cu Israelul. În luna iunie, tricolorii vor debuta și în Liga Națiunilor unde sunt într-o grupă cu Muntenegru, Finlanda și Bosnia-Herțegovina.