Este o zi caniculară, iar un mod de a ne mai răcori este să mergem undeva la munte. Așa că, din ciclul materialelor „Turist prin țara mea!”, vă propunem o călătorie la lacul fără fund din inima României, unde aflăm ce spune legenda locului care atrage turiștii ca un magnet.
Pentru aceste zile caniculare avem nevoie de un loc unde să ne putem răcori, dar și să respirăm un aer curat. Așa cum redacția Playtech Știri a mai scris, există în România un loc unde se spune că este cel mai curat aer.
Localitatea a ajuns rapid pe locul 1 la destinaţii turistice, iar peisajele par rupte din basme. Dacă nu vă mai aduceți aminte, vă reamintim noi numele localității, și anume Fundata, situată în județul Brașov, chiar în inima României.
Tot aici, foarte aproape de această localitate, se regăsește și lacul fără fund din inima României, situat foarte aproape și de una din spectaculoase peșteri din zonă, cunscută sub numele de Peștera Uluce.
Ca să ajungi la lacul fără fund ai de parcurs câțiva kilometri, pe lângă pârâul Fundățica, traseu pe care-l poți face la picior, și odată ajuns lângă lac vei descoperi peisajul din România care îți taie răsuflarea.
În ceea ce privește legenda locului, localnicii spun că peștera aflată în apropiere de lacul format într-un crater adânc de zeci de metri, s-ar fi ascuns în trecut celebrii haiduci care, după ce-i jefuiau pe grofii traversând culoarul Rucăr-Bran, se ascundeau în Peștera Uluce, iar vara se răcoreau în lacul fără fund din apropiere.
O altă legendă, de data asta legat de lacul fără fund, spune că aici și-au găsit sfârșitul atât oameni, cât și animale, având în vedere că apa lacului este tulbure, deși îl numesc raiul ascuns între munți.
Formată din trei sate, Fundata, Fundățica și Șirnea, comuna a ajuns o adevărată atracție turistică, mai ales pentru faptul că aici aerul este extrem de curat, iar peisajele din zonă îți taie răsuflarea. Ba mai mult, pe timp ul verii, când temperaturile sunt extrem de ridicate (ca în aceste zile), aici te poți răcori și relaxa, fără probleme.
Pentru cei care ajung în acesată zonă, pe lângă peisajele spectaculoase, mai pot vizita și alte puncte turistice, precum Monumentul Eroilor, Monumentul Istoric Biserica Ortodoxă Veche din Fundata și Muzeul etnografic „Nicolae Frunteș”. Există pensiuni, unde pot închiria spații delocuit, majoritatea având servicii de calitate și la prețuri relativ accesibile.
Dacă te-am făcut curios, devin-o și tu „Turist prin țara mea!”, și fă o vizită în Fundata, județul Brașov, locul fascinant, și admiră peisajele și lacul fără fund, dar nu te avânta în face baie aici, având în vedere că este destul de adânc.