Lacul din România care nu îngheață niciodată. Ce secret ascunde acest loc mirific, de fapt

Lacul din România care nu îngheață niciodată. Ce secret ascunde acest loc mirific, de fapt
Lacul din Romania care nu ingheata niciodata. Ce secret ascunde acest loc mirific

Există în România un loc mirific, ce ascunde un mare secret. Este singurul lac din țara noastră care nu îngheață niciodată, oricât de scăzute ar fi temperaturile! Care este motivul pentru care apa acestuia rămâne mereu cristalină și de ce trebuie vizitat măcar o dată în viață.

Lacul din România care nu îngheață. Unde se află acest loc mirific

Avem o țară plină de minunății și peisaje naturale, de o frumusețe rară! Printre cele mai spectaculoase locuri din țara noastră se află și lacul care nu îngheață niciodată. Acesta este situat într-un județ superb din România, renumit pentru numeroasele sale obiective turistice.

Un lac din județul Caraș-Severin rămâne mereu „viu”, chiar dacă temperaturile scad simțitor în timpul iernii. Este vorba despre Lacul Ochiul Beiului, care se află în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, din județul Caraș-Severin.

Merită vizitat măcar o dată în viață

Locul este de o frumusețe rar întâlnită. Puține lacuri din România impresionează la fel de mult ca cel din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița. Culoarea lacului este de un albastru strălucitor, care îți fură privirea. Puțină lume știe că nuanța frumoasă de albastru este datorată razelor de soare care se reflectă asupra sedimentelor calcaroase și a concentrației de dioxid de carbon din apă.

Detalii neștiute despre Lacul Ochiul Beiului

Apa Lacului Ochiul Beiului, care nu îngheață niciodată, este atât de curată și limpede, încât poți vedea tot ce se află în el. Potrivit locuitorilor din zonă, apa din acest lac fascinant nu îngheață nici la cele mai scăzute temperaturi. Tot localnicii sunt cei care dezvăluie alt lucru uimitor. Apa din lacul Ochiul Beiului poate vindeca depresia.

Considerat unul dintre cele mai frumoase locuri naturale din România, Lacul Ochiul Beiului merită vizitat măcar o dată în viață. Un drum până acolo merită tot efortul, pentru că ai ce vedea. În zonă există și cascadele Beușnița și Bigăr, cea din urmă fiind una dintre cele mai frumoase cascade din lume.

Nu foarte multă lume știe de existența acestui lac

Lacul Ochiul Beiului nu îngheață niciodată, nici măcar în zilele geroase. De vină ar fi un izvor carstic subteran, care face ca temperatura apei să rămână constantă. Oamenii locului mărturisesc că oricât de frig ar fi afară, temperatura apei din lac nu ajunge niciodată la nivelurile de îngheț, aceasta fiind situată tot timpul între 4 și 8 grade Celsius.

Deși este incredibil de frumos, nu foarte multă lume știe de existența acestui lac. Acest lucru a permis ca lacul să rămână încă sălbatic și niciodată suprapopulat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI