Experții în frigotehnie au anunțat la ce temperatură trebuie setat frigiderul pentru un consum mai mic de energie electrică. Dacă vei respecta recomandările experților vei economisi enorm. Așadar, ce trebuie să faci, vezi în rândurile de mai jos.
Temperatura la care trebuie setat frigiderul poate influența enorm consumul de curent electric al electrocasnicului, potrivit experților frigotehniști.
Românii trebuie să știe că frigiderul este unul dintre cei mai mari consumatori de curent electric dintr-o locuință. În cazul în care nu este exploatat corect, acesta poate genera costuri și cu 20% mai mari. Astfel, cea mai mare greșeală este aceea când se setează o tempoeratură mult prea mică. Astfel, frigiderul va consuma energie electrică multă degeaba.
Frigiderul este electrocasnicul necesar oricărei gospodării, iar odată cu trecerea timpului acesta a devenit tot mai econmic. Chiar și așa, dacă nu este exploatat așa cum trebuie, frigiderul poate consuma foarte multă energie electrică, lucru care se reflectează cu siguranță într-o factură de curent mare.
Din acest motiv, experții frigotehniști recomandă, în primul rând, să cunoaștem temperatura optimă de funcționare a aparatului nostru. Astfel, termostatul frigiderului trebuie setat la +4 sau +5 grade Celsius. Astfel, alimentele vor fi menținute proaspete, iar costurile cu energia electrică va fi mult mai mic.
Experții mai recomandă, pentru un consum mai mic, în cazul congelatorului, ca acesta să fie setat la -18 grade Celsius. În cazul în care electrocasnicele tale nu afișează temperatura, o idee foarte bună este să folosești un termometru pentru a afla câte grade sunt în interiorul lor.
Termometrul se introduce într-un pahar cu apă, iara acesta se așează în frigider sau între pachetele din congelator. Așa vei ști exact ce trebuie să faci, să mai crești sau să mai scazi temperatura.
Un alt sfat de la experți, pentru un consum mai mic, este acela să evităm pe cât posibil ușa frigiderului. Deschiderea inutilă a frigiderului nu face decât să permită aerului mai cald să pătrundă în frigider, astfel mărindu-se gradul de umiditate. Asta face ca să se formeze gheață și respectiv facturi mai mari. În plus, frigiderul tău se va strica și mai repede.
Nu în ultimul rând, pentru un consum mai mic de curent, frigiderul nu trebuie instalat lângă o sursă de căldură cum ar fi radiatoare, cuptoare. Nici în lumina soarelui nu este bine să stea frigiderul, întrucât căldura care bate în el reduce eficiența compresorului și a condensatorului.