La ce se folosește, de fapt, lemongrass. TOP 8 rețete cu această plantă

La ce se folosește, de fapt, lemongrass. TOP 8 rețete cu această plantă
utilizările lemongrass-ului

Lemongrass este o iarbă perenă, care în mod surprinzător nu are legătură cu lămâiul, care crește în climatul tropical. Tulpinile înalte cresc în grupuri și pot ajunge la o înălțime de 6 până la 10 metri. Miezul alb, blând al tulpinii este dorit pentru aroma sa distinctă de citrice și este un ingredient comun în gătitul thailandez, indian, indonezian și vietnamez. Iată la ce se folosește lemongrass. Top xx rețete.

Top 8 rețete cu lemongrass

La prima vedere, tulpinile lemnoase de lemongrass arată intimidant pentru a găti, dar este nevoie doar de o mică zdrobire a tulpinii pentru a elibera o aromă parfumată, citrică, care este cheia echilibrării aromelor complexe din bucătăria asiatică. Este aroma subtilă de lămâie-florală care are papilele gustative cântând în curry thailandeze și mâncăruri vietnameze.

Lemongrass este utilizat în mai multe moduri în bucătărie:

  • poate fi adăugat la pastele de curry, sosuri și salate. Aroma sa de lămâie rezistă la gătitul prelungit, făcându-l perfect pentru tocanele fierte lent și curry.
  • Poate fi infuzat în ceaiuri, supe și stocuri. Lemongrassul se infuzează ușor în lichide. Adăugat la deserturi. În gătitul modern, lemongrass-ul este adesea folosit într-o varietate de deserturi, de la prăjituri până la cremă și gustări congelate.

Utilizările culinare ale Lemongrass-ului

Această plantă citrică este apreciată în bucătăria din Asia de Sud-Est și este, de asemenea, cunoscută pentru puterile sale de vindecare ca plantă medicinală în India. Acestea pot fi uscate pentru o durată de viață prelungită sau folosite în stare proaspătă. Este cel mai bine cunoscut pentru utilizarea sa în curry, supe și ceaiuri din plante. Versatilitatea sa face ușor de asociat cu mâncăruri de pui, carne de vită, tofu și fructe de mare.

În India, acest superaliment este considerat a fi o plantă esențială în medicina ayurvedică. Pentru cei care caută o doză adăugată de wellness, lemongrass preparată într-un ceai de plante înălțător este promovată de secole pentru a promova digestia sănătoasă la sfârșitul mesei. Ca remediu natural pentru răceală, încercați ceai de lămâie împreună cu câteva felii de ghimbir.

Lemongrass – top 8 idei de rețete

Lemongrass-ul este ușor de identificat prin tulpinile sale galben-verzi palide și mirosul aromat de citrice. Are o asemănare cu ceapa verde, cu fundul bulbos, dar are tulpini lemnoase, dure. Aroma acestei plante citrice este un amestec unic între lămâie și mentă.

Iată 8 idei de rețetă de Lemongrass, potrivit masterclass.com:

  • Pui și Lemongrass Larb
  • Supă Tom Kha Gai
  • Ceai cu gheață, lemongrass și ghimbir
  • Taitei de orez vietnamezi cu creveti de lemongrass
  • Supă de Curry și lemongrass 
  • Frigărui de lemongrass și porc vietnamez
  • Înghețată de nucă de cocos cu lemongrass
  • Budinca Lemongrass Sago.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI