Cui nu-i plac papanașii? Acest desert incredibil este preferatul tuturor românilor de pretutindeni. Gogoși aburinde cu smântână cremoasă și dulceață de afine, vișine sau caise. Sună bine, nu-i așa? Iată care este secretul celor mai buni papanași. Cum înveți să gătești acest preparat incredibil la tine acasă. Care este ingredientul secret care le dă savoare.
Cu dulceață sau gem, cu smântână cremoasă și gogoși dulci și fierbinți, papanașii reprezintă, cu siguranță, unul dintre deserturile favorite ale românilor. Fie că vrei să-ți impresionezi cei mai buni prieteni sau vrei să le pregătești ceva bun copiilor tăi, iată care este trucul pentru a face cei mai buni papanași. De ce ingrediente ai nevoie:
Acum că am găsit toate ingredientele, este timpul să ne apucăm de rețetă. Pentru început punem, într-un bol, brânza de vaci, ouăle, sarea, zahărul și vanilia. Se amestecă foarte bine cu o furculiță. Adăugăm făina și amestecăm până ce compoziția se omogenizeză. Cu o lingură se modelează câte o bilă cu greutatea de aproximativ 70-75 g fiecare și se pune pe un tocător. Într-o farfurie punem cantitatea de făină necesară pentru panadă.
În continuare vom lua o bilă de brânză, o vom turti cu palma până ce va fi de grosimea unui deget. Adăugăm, apoi, 1 lingură de lapte condensat fiert. Capetele bilei se strâng la mijloc și se modelez un păpănaș plat.
Papanașii se vor trece prin făină astfel ca să fie acoperit complet cu făină. La fel procedați si cu restul de păpănași: se pun la prăjit într-o tigaie încinsă cu puțin ulei. Se prăjesc la foc mediu timp de 3 minute, apoi se întorc pe partea cealaltă. Tot ce trebuie să faceți este să îi acoperiți cu un capac și prăjiți încă 3 minute.
După ce s-au prăjit și s-au rumenit, transferați păpănașii pe un prosop de hârtie pentru a înlătura excesul de ulei. Transferați pe un platou și serviți-le cu smântână sau magiun. Astfel de păpănași cu lapte condensat nu vor lăsa pe nimeni indiferent. Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!