La ce s-a uitat Simona Halep de 100 de ori: „Iubesc, pur și simplu, momentul”

La ce s-a uitat Simona Halep de 100 de ori: „Iubesc, pur și simplu, momentul”
Simona Halep a dezvăluit că există un meci special în cariera sa, la care s-a uitat, în reluare, de 100 de ori

La ce s-a uitat Simona Halep de 100 de ori. Jucătoarea din Constanța a debutat cu o victorie în turneul de la Madrid, la revenirea sa pe circuit după accidentarea suferită la Miami. Ea a învins-o cu 6-2, 6-3 pe chinezoaica Shuai Zhang. A fost și prima partidă în care românca l-a avut în loja sa pe antrenorul Patrick Mouratoglou. Simona Halep a reușit multe meciuri memorabile de-a lungul carierei sale, dar, într-un interviu dat înaintea începerii competiției din capitala Spaniei, a recunoscut că există o întâlnire specială, ce a marcat-o profund.

La ce s-a uitat Simona Halep de 100 de ori

La ce s-a uitat Simona Halep de 100 de ori. Fostul lider mondial a debutat cu o victorie în turneul de la Madrid. Românca s-a impus lejer, scor 6-2, 6-3, în fața chinezoaicei Shuai Zhang (33 de ani, 39 WTA), după un meci pe care l-a controlat în totalitate.

Halep a disputat multe meciuri memorabile pe parcursul carierei sale. Dar unul anume a marcat-o profund. Pe 13 iulie 2019, Simona Halep reușea să o învingă pe Serena Williams în finala turneului de la Wimbledon, scor 6-2, 6-2.

„M-am uitat la finala cu Serena de la Wimbledon de o sută de ori, dar doar pentru a mă bucura de ea, nu ca să-mi analizez mișcările. Iubesc, pur și simplu, momentul.

A fost cel mai bun moment. Nu e lung, durează doar o oră, e bun de urmărit. Am ceva în mine care îmi spune că aceea a fost ziua perfectă. Nu știu dacă voi mai atinge vreodată acel nivel, dar sper”, a declarat Simona Halep pentru Tennis Majors.

„Iubesc, pur și simplu, momentul”

Simona Halep a recunoscut că a fost gata să se retragă din tenis, în 2021, după accidentarea suferită la Roma și care a șinut-o departe de teren mai multe luni.

„La 30 de ani, am crezut că e gata cariera mea și am fost aproape de retragere în acest an. De fapt, a fost anul trecut, după accidentarea suferită. La începutul anului 2022, m-am simțit puțin mai bine, dar nu eram foarte încrezătoare și am crezut că nu voi mai juca tenis.

Nu am crezut că voi reveni la același nivel după accidentare, pentru că am lipsit patru luni. N-am mai stat niciodată patru luni departe de tenis și am avut probleme mari anul trecut, m-am chinuit. Totodată, am considerat că vârsta de 30 de ani este potrivită pentru a mă retrage din tenis.

M-am gândit mereu la asta, era acolo, undeva, în mintea mea”, a mai spus Simona Halep, în interviul acordat franțuzoaicei Alizé Lim, pentru sursa citată.

A fost la un pas de retragere, în 2021

Simona Halep a mai dezvăluit că descoperirea Academiei Mouratoglou și a atmosferei de acolo i-a revitalizat pasiunea pentru tenis

„Apoi, am descoperit această academie (n.r. – cea condusă de Patrick Mouratoglou), am simțit că focul s-a aprins din nou, că a revenit pasiunea mea pentru tenis.

Am văzut copii care făceau tot ce puteau pentru a ajunge la cel mai înalt nivel. Aveam nevoie de acest lucru, să văd dorința la alți oameni, la copii, pentru a reveni și la mine”, a mai declarat Simona Halep, conform aceleiași surse.

Simona Halep o va întâlni în turul secund al turneului de la Madrid pe învingătoarea din partida Paula Badosa (Spania, 2 WTA) și Veronika Kudermetova (Rusia, 25 WTA).