Ai fost vreodată la un hotel și te-ai întrebat cum de au prosoapele atât de moi și pufoase când ale tale sunt aspre? Pentru a fi moi, trebuie să știi la ce program se usucă prosoapele, însă acesta nu este singurul truc pe care trebuie să îl știi ca să ai prosoape moi.
Bilele pentru uscător sunt adesea trecute cu vederea, dar ele sunt de multe ori secretul pentru a obține prosoape moi și pufoase.
Acestea vin în două varietăți principale – bile de cauciuc dur sau de plastic și bile mai moi de lână felurită.
Ambele varietăți funcționează în același mod, ele agită rufele în timp ce se află în uscător, permițând circulația aerului și înmuierea fibrelor.
Ele au și un avantaj suplimentar. Folosirea bilelor pentru uscător poate reduce semnificativ timpul necesar pentru uscarea rufelor, economisind bani la factura de curent și ajutând în același timp mediul înconjurător.
Balsamul de rufe funcționează în același mod – la fel cum îți pui balsam în păr după spălare, cel de rufe înmoaie fibrele din prosoape, făcându-le moi și netede.
Balsamul de rufe se adaugă în timp ce acestea se află în mașina de spălat. Există și folii care pot fi puse în uscător atunci când usuci prosoapele.
Acest lucru poate părea evident, dar este un pas care este adesea trecut cu vederea. Dacă prosoapele tale sunt puse în uscător direct din mașina de spălat și arată ca o bilă imensă, este posibil să nu se usuce uniform ceea ce înseamnă că nu vor fi pufoase.
Dacă scuturi prosoapele înainte de a le pune în uscător, este mai puțin probabil ca acestea să se aglomereze și se vor usca uniform.
Te-ar putea interesa și: Ți s-au asprit prosoapele? Secretele pentru a le face din nou pufoase
La fel cum este important să te asiguri că prosoapele tale nu sunt aglomerate atunci când se usucă, este esențial să te asiguri că uscătorul tău nu este supraîncărcat.
Supraîncărcarea uscătorului împiedică uscarea corectă a prosoapelor și poate însemna că te poți trezi cu o încărcătură de rufe supraîncălzită, dar încă umedă.
Lasă loc pentru fluxul de aer și nu uita că este mai bine să bagi două rânduri de prosoape mai mici decât unul singur care îți va strica prosoapele.
În timp ce prosoapele sunt de obicei 100% bumbac și sunt mai durabile decât alte țesături atunci când vine vorba de a rezista la căldură, acestea se descurcă totuși mai bine atunci când sunt tratate cu atenție.
Folosirea celei mai înalte temperaturi poate face ca prosoapele să se micșoreze, iar fibrele să devină mai dure și mai aspre.
Dacă uscătorul tău are o setare specifică pentru „prosoape”, o poți folosi, altfel setează uscătorul la căldură medie și vei observa diferența.
Citește și: Prosoapele noi lasă scame pe piele? Trucul secret care te scapă de această problemă neplăcută
Dacă le lași în uscător după ce au trecut de momentul în care sunt uscate, acestea se pot încălzi prea tare, ceea ce duce la contractarea fibrelor și la deteriorarea generală.
Unele uscătoare au un sistem de detectare a umidității, care face ca uscătorul să se oprească odată ce detectează că rufele sunt uscate. Acest lucru este ideal, deoarece oprește căldura imediat ce prosoapele sunt uscate, evitând deteriorarea inutilă a căldurii.
Dacă uscătorul tău nu are această setare, mai bine le usuci mai puțin decât excesiv, ca să le păstrezi moi și pufoase.
Te-ar putea interesa și: Greșelile care îți strică prosoapele când le bagi în mașina de spălat. Mulți nu sunt atenți la aceste detalii
Când scoți prosoapele din uscător, împăturește-le întotdeauna cât sunt încă calde. Căldura reziduală înseamnă că fibrele sunt încă moi și maleabile, așa că dacă le împăturești imediat, vor sta mai plate în dulapul cu lenjerie și se vor simți mai netede și mai pufoase când le vei folosi.
Știai că dacă folosești prea mult detergent atunci când îți speli prosoapele este una dintre principalele cauze ale prosoapelor rigide și aspre? Dacă folosești prea mult detergent, acesta nu se va clăti complet în timpul ciclului de clătire. Când usuci prosoapele, reziduurile de detergent se vor usca și ele, lăsând prosoapele rigide.