La ce oră afișează edu.ro notele la Evaluarea Națională 2019

La ce oră vor fi afișate rezultatele de la Evaluarea Națională 2019? Următește totul pe edu.ro

Elevii clasei a VIII-a vor primi astăzi deznodămâtul muncii lor. Examenele din cadrul Evaluării Naționale au luat sfârșit. La ce oră se vor afișa rezultatele finale pe edu.ro?

Evaluare Națională 2019: La ce oră se afișează rezultatele pe edu.ro?

Pe data de 25 iunie 2019, marți, edu.ro afișează lista completă a notelor obținute de elevii din clasa a VIII-a la examenele din cadrul Evaluării Naționale. Intervalul orar în care se vor afișa rezultatele pe edu.ro este până la orele 12:00. Contestațiile se vor depune în aceeași zi, între orele 14:00 și 20:00. Proba la matematică a fost susținută de elevi pe data de 20 iunie 2019. Rezultatele din anii precedenți arată că materia în cauză este cea care le dă cele mai mari bătăi de cap absolvenților de clasa a VIII-a. Pe data de 18 iunie 2019 a avut loc proba la limba și literatura română pentru Evaluarea Națională. Rezultatele oficiale din anii trecuți au arătat că 63.1% dintre elevi au reușit să obțină note peste 5, comparativ cu proba la matematică, unde procentul a fost de 33,1%.

Soluționarea contestațiile se va face în perioada 26-28 iunie 2019. Pentru a putea depune contestația, elevii din clasa a VIII-a trebuie să completeze cererea adresată președintelui comisiei de contestații.

Metoda de calcul a mediei la liceu se va face în felul următor:
MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN
MA = media de admitere;
ABS = media generala de absolvire a claselor V-VIII;
EN = media generala obtinuta la examenul de evaluare nationala, clasa a VIII-a

Evaluare Națională 2019. Afișarea rezultatelor pe edu.ro
Evaluare Națională 2019. Afișarea rezultatelor pe edu.ro

Patru elevi au fost eliminați de la proba de Matematică

Conform datelor oficiale de la Ministerul Educației, patru elevi au fost eliminați de la proba de Matematică din cadrul Evaluării Naționale. Aceștia au provenit din instituții din: București, Sibiu, Neamț și Prahova. Doi au fost dați afară pentru fraudare, iar ceilalți pentru tentativă de fraudare. „În cazul în care are telefonul în buzunar, se consideră că e fraudă, tentativă de fraudă şi primeşte nota unu pe lucrare”, a precizat Liliana Fedorca, inspector şcolar general adjunct al Inspectoratul şcolar al municipiului Bucureşti. Prezența elevilor la Evaluarea Națională a fost mai mică la Matematică în comparație cu Limba și literatura română.

Nici mediul rural nu a scăpat de incidente. Unui elev de la clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială nr. 1 Pericei i-a sunat telefonul fix în timpul evamenului. În acest context, copilul a fost sancționat cu acordarea notei 1 la proba în cauză. De asemenea, a fost eliminat din sala de examen, exact cum prevede Metodologia. Informațile transmise de Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj arată că 358 de elevi au dat examenul al limba română, din totalul de 380 de elevi înscriși.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI