19 dec. 2021 | 19:49

La ce folosește dopul cu inel din interiorul sticlelor cu ulei de masă, de fapt. VIDEO viral pe TikTok

Utile
La ce folosește dopul cu inel din interiorul sticlelor cu ulei de masă, de fapt. VIDEO viral pe TikTok
La ce folosește dopul cu inel din interiorul sticlelor cu ulei de masă, de fapt.

La ce folosește dopul cu inel din interiorul sticlelor cu ulei de masă, de fapt. Un video care explică utilitatea capacului din interiorul sticlei de ulei a făcut furori pe Internet și a adunat sute de comentarii și zeci de vizualizări. Oricine a desfăcut o sticlă de ulei a văzut acel dop însoțit de un inel special din plastic.

La ce folosește dopul cu inel din interiorul sticlelor cu ulei de masă, de fapt

Dar aproape nimeni nu știe că acel capac interior are o utilitate și nu trebuie scos. Un utilizator pe Internet a arătat care ar putea să fie utilitatea unui astfel de dop interior.

Videoclipul de pe TikTok este viral și la noi, iar internautul sugerează că uleiul se poate strecura prin acel dop sigilat și să curgă în cantități foarte mici. Apoi, în secțiunea de comentarii a acestui video a început o dezbatere întreagă: este sau nu aceasta utilitatea și scopul pentru care acel dop a fost pus acolo.

Sunt persoane care spun că dopul acela este strict pentru a proteja scurgerile din sticlă la transport, dar și o dovadă a faptului că sticla nu a fost utilizată înainte.

De cealaltă parte sunt persoane care susțin că dopul permite uleiului să curgă foarte încet pentru ca atunci când gătim să nu punem ulei prea mult fără să vrem, mai ales că la gătit uleiul trebuie folosit în cantități moderate pentru o bună sănătate, potrivit specialiștilor. La fel însă, în cazul în care pui ulei în salată, riști să pui prea mult din cauza sticlei ce are un gât prea larg. Vezi video care arată utilitatea dopului de la sticla de ulei AICI!

Cum se păstrează corect uleiul

Uleiul de floarea soarelui crud se folosește în special la salate, deoarece are un aport mare de acizi Omega 6. Însă când vine vorba de prăjit, lucrurile se schimbă puțin, iar bucătarii cu experiență îndeamnă ca uleiul să se refolosească de două, cel mult trei ori.

Trebuie să mai știi însă că, odată prăjit, uleiul își pierde proprietățile benefice. Dacă ai prăjit cartofi, spre exemplu, uleiul se lasă la răcit, se strecoară și se depozitează într-un borcan închis care se depozitează la frigider. El se mai poate folosi apoi de o dată, cel mult de două ori.

Înainte de a-l întrebuința a doua oară, uleiul se miroase. Dacă mirosul este unul natural, el se poate refolosi. De precizat este că refolosirea uleiului nu se recomandă în cazul în care ai prăjit carne, deoarece uleiul va râncezi mai repede și va dezvolta compuși chimici care sunt toxici pentru organism.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Netflix, o nouă lovitură. Povestea despre care vorbește toată lumea
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Capital.ro
Județul din România care a dat lovitura: are o reputație turistică uriașă, iar liderii de aici au investit de peste 10 ori valoarea bugetului local
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
IOHANNIS a dat LOVITURA! NOUA funcție a PREȘEDINTELUI. Nu e la NATO
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro