La ce distanţă de canapea sau pat trebuie montat televizorul, de fapt. Greşeala făcută de toţi românii

La ce distanţă de canapea sau pat trebuie montat televizorul, de fapt. Greşeala făcută de toţi românii
Cu siguranță v-ați întrebat de multe ori la ce distanţă de canapea sau pat trebuie montat televizorul

Cu siguranță v-ați întrebat de multe ori la ce distanţă de canapea sau pat trebuie montat televizorul. Ați făcut greșeala de a decora sufrageria fără să țineți cont de metrii la care se află canapeaua de televizor? Dacă da, vă venim noi în ajutor cu informații corecte și concrete despre cum ar trebui să poziționați televizorul. Vă vom spune și la ce distanţă de canapea sau pat, corectă, trebuie să faceți asta.

Un prim sfat: Dimensiunea televizorului de care aveți nevoie

Metrii pătrați pe care îi ocupă sufrageria sau dormiturul sunt cheia pentru a putea amplasa corect zona de relaxare în care vă veți bucura de timpul liber.

De exemplu, cei de la Panasonic confirmă faptul că acuitatea vizuală a fiecărui telespectator va determina distanța optimă. Panasonic recomandă ca „pentru fiecare zece centimetri pe care îi are televizorul, va trebui să ne aflăm la o jumătate de metru distanță de ecran”.

Este un truc bun, ca și cel al firmei Sansung. Gigantul recomandă să împărțim la doi distanța dintre canapea și televizor pentru a descoperi centimetrii de care are nevoie televizorul nostru.

Privitul la televizor obosește ochii, mai ales dacă ecranul este foarte aproape. Ochii vor trebui să facă un efort mai mare de acomodare pentru a fixa imaginea.

Iată la ce distanţă de canapea sau pat trebuie montat televizorul

Prin urmare, este clar că, cu cât avem mai mulți centimetri, cu atât trebuie să fim mai departe de televizor. Noi, românii, preferăm televizoarele mari. Mai ales pentru a viziona filme sau seriale și evenimente sportive.

Așa că, dacă v-ați decis să cumpărați un SmarTV, trebuie să citiți următoarele sfaturi care spun la ce distanţă de canapea sau pat trebuie montat televizorul. Trebuie să țineți cont de aceste sfaturi:

  • Dacă aveți un televizor de 48″, veți sta la o distanță de 2,16 metri.
  • Dacă aveți un televizor de 50″, veți fi la 2,25 metri distanță.
  • Dacă aveți un televizor de 58″, așezați canapeaua la 2,61 metri.
  • Dacă aveți un televizor de 65″, alegeți un scaun la 2,92 metri.
  • Dacă aveți un televizor de 85″, va trebui să plasați canapeaua la 3,82 m.

 

Vezi și: Toți românii fac aceeași greșeală atunci când montează televizorul. Unde să nu-l pui niciodată! VIDEO

Lucruri de luat în considerare când stabilim la ce distanţă de canapea sau pat trebuie montat televizorul

Marea majoritate a românilor recunosc că se uită la televizor în pat. în general, televizoarele cu ecran plat apar în aproape toate celelalte camere din casă.

Există argumente pro și contra, bineînțeles. Așa că iată patru lucruri cheie de luat în considerare, când ne gândim la ce distanţă de canapea sau pat trebuie montat televizorul.

1. Ar trebui să puneți un televizor în dormitor?

În loc să te trântești pe canapea până târziu în noapte, ai putea să te uiți la televizor din confortul suprem al propriului pat. Acest lucru vă sună bine. Dar punerea unui televizor în dormitor ar putea fi o mișcare inteligentă?

Există și motive practice. Pe de altă parte, este posibil ca copiii să se uite și mai mult la televizor dacă există un televizor în camera lor. Pediatrii recomandă maximum 2 ore pe zi

Medicii avertizează că privitul la televizor chiar înainte de culcare inhibă somnul. De asemenea, îți va fi mai greu să monitorizezi ceea ce privesc. Dacă sunteți de acord cu un televizor pentru camera copiilor, asigurați-vă că alegeți un suport de perete conceput pentru siguranță.

2. Cum rămâne cu dimensiunea televizorului pentru dormitor?

Luați în considerare distanța de la pat până la locul unde intenționați să puneți televizorul. Luați în considerare și cât de mult intenționați să vă uitați la el. Un ecran plat mic poate fi bun pentru a prinde știrile de dimineață.

Dar veți dori un ecran mai mare pentru filme. Totuși, un ecran plat mic poate fi făcut să pară mai mare dacă folosiți un suport cu mișcare completă. Așa veți aduce televizorul mai aproape de pat atunci când vă relaxați seara târziu cu filmul preferat.

Dacă doriți să evitați să-i deranjați pe ceilalți din casă sau pe colegul de somn, investiți într-o pereche bună de căști fără fir. De asemenea, este posibil să doriți să instalați un variator de lumină, astfel încât să aveți doar puțină lumină ambientală în cameră.

Întunericul total cauzează oboseala ochilor și, să recunoaștem, lumina slabă adaugă acea notă romantică tocmai bună la Noaptea filmului în pat.

3. Unde ar trebui să stea un televizor în amenajarea dormitorului tău?

Cei mai mulți oameni cred în mod natural că trebuie să pui televizorul chiar la picioarele patului. Dar există mai multe configurații care ar funcționa bine.

Amenajarea dormitorului poate varia foarte mult, astfel încât cea mai bună locație pentru un televizor în dormitor depinde de mărimea și forma spațiului, precum și de aranjamentul mobilierului.

Instalarea unui suport pentru televizor de colț ar putea fi cel mai inteligent plan, deoarece colțurile sunt adesea spații nefolosite. Dacă piciorul patului vă atrage, ați putea monta televizorul pe un piedestal.

L-ați putea așeza pe un cufăr de cedru sau ați putea achiziționa o unitate retractabilă cool care se ridică dintr-un dulap îngust la piciorul patului, apoi se strecoară din nou pentru depozitare.

4. Cât de sus ar trebui să îmi montez televizorul din dormitor?

Pe măsură ce determinați unde să vă amplasați televizorul în dormitor, veți dori, de asemenea, să luați în considerare opțiunile de înălțime pentru fiecare locație potențială.

Amintiți-vă că înălțimea ideală a televizorului din dormitor poate să nu fie aceeași cu cea pentru o cameră de zi. Cel mai probabil, veți sta întins în pat în timp ce vă uitați la televizor, așa că este ideal să montați televizorul puțin mai sus decât linia de vedere.

Pentru a determina amplasarea corectă, poate doriți să apelați la ajutor. O persoană se poate așeza în pat în timp ce cealaltă marchează locul potrivit pentru televizor.

Tipul de suport pe care alegeți să îl instalați va dicta, de asemenea, ce înălțime ar funcționa cel mai bine pentru o experiență de vizionare cât mai plăcută. Dacă aveți un suport cu înclinare sau un suport cu mișcare completă, veți putea avea o mai mare versatilitate și confort pentru locul și modul în care vă vizualizați emisiunile preferate.

Indiferent de locația și înălțimea pe care o alegeți, există suporturi de colț, de tavan și de perete care transformă ideile din dormitor în realitate. Apoi, tot ceea ce vă va trebui sunt câteva perne i sunteți gata să vă uitați la televizor în dormitor.

Acum știi la ce distanţă de canapea sau pat trebuie montat televizorul, dar cunoști regula „20/20/20/20”?

Schimbați unele obiceiuri, cum ar fi să clipiți la fiecare 4 secunde și să încercați să urmați această regulă care vă spune să vă relaxați ochii la fiecare 20 de minute, 20 de secunde și să priviți la o distanță de 20 de metri.

De asemenea, este esențial să urmați o dietă optimă pentru a vă îmbunătăți sănătatea ochilor. Medicii oftalmologi recomandă activități în aer liber pentru a vă odihni de activitatea zilnică în fața ecranelor și a evita astfel oboseala vizuală.